Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

"Geier" erdei kötélpálya

#Kalandpark    

Az erdei kötélpályaparkban 18 pályát találunk 252 állomással.

"Hans im Glück" (Szerencsés János) meseút

#Gyerek túraút    

Egy babakocsival is bejárható családi túraútvonalon haladhatunk csodás erdőkön át és páratlan szépségű réteken. Jól jelzett, vidám élménypontokkal tarkított és szép pihenőhelyekkel gazdagított útvonalon túrázhat együtt az egész család.

1. Sommer-Schlittenbahn / Faszánkó pálya

#Bob    

A Gipfelbahn Hochwurzen kabinos felvonóval jutunk fel a hegytetőre, ahonnan faszánkóval vagy mountain gokarttal száguldozhatunk le 7 km hosszan a völgybe.

3 Seen Tour: Grundlsee - Toplitzsee - Kammersee

#Salzkammergut     #Vonat és hajó    

A három tavat egyetlen hajótúrával is végigjárhatjuk: Drei-Seen-Tour. A hajókirándulás vadregényes vízesések mellett vezet a Traun folyó forrásáig.

A Loser magaslati téli túraútvonaláról álomszép kilátás nyílik a környező hegyekre

#Salzkammergut     #Téli túrázás    

A Loseren kialakított új, kilenc kilométer hosszú magaslati téli túraútvonalról csodás kilátást nyílik a Tote Gebirge hegyvonulatra, de szép idő esetén a Trisselwand hegyen és az Altaussee-i tavon át ellátni egészen a Dachstein-gleccserig.

A Mura-völgy finomságai

#Gasztro     #Murau    

A Mura-völgy kulináris különlegességeiről is híres.

A stájerországi Boden-tó

#Dachstein     #Tavak    

A stájer Boden-tó a Schladming-Dachstein régió ékköve. A kirándulások ideális kiindulópontja:a Boden-tó körül tett családi kirándulásoktól a kellemes hegyi túrákon át egészen az Alpok nyújtotta kihívásokig.

Abenteuerpark Gröbming / Gröbmingi Kalandpark

#Kalandpark    

Ausztria legnagyobb alpesi kötélparkja! A bátor mászók 18 pálya közül választhatnak. A 200 állomás felfedezőútra hív az erdőn keresztűl. A legkisebbeket 3 éves kortól mini- és gyerekpálya várja.

Abenteuerpark Planai / Planai Kalandpark

#Dachstein     #Kalandpark    

Az egész család szórakoztató, változatos és izgalmas állomásokra bukkanhat a fák között. Igazi különlegesség a park Dachsteinra nyíló csodálatos kilátása. Ezenkívül saját gyermekparkkal rendelkezik, melyet a családok díjmentesen igénybe vehetnek.

Admonti Bencés Apátság

#Múzeum     #Templom és kolostor    

Stájerország legrégebbről fennmaradt kolostora a hagyományok, a haladás és a párbeszédek különleges helyszínéne. Kulturális szempontból az apátság fő attrakciójának a barokk könyvtár és az új múzeum számít.

Advent Grazban

#Advent és karácsony     #Graz    

Grazban 2019. november 22-én nyitnak a karácsonyi vásárok. A város ilyenkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll.

Aflenzer Bürgeralm

#Hegy és csúcs    

A Hochschwabmassive szívében található Aflenzer Bürgeralm 800 - 1.810 méteren helyezkedik el és leginkább családoknak ideális üdülőhely.

Állatkert és játszópark Predingben

#Állatkert    

Természetes életterén figyelhetik meg a családok többek között a majmokat, jakkokat. Az állatsimogatóban kecskék, nyulak, tengerimalacok várják a gyerekeket. Az állatkerti látogatás végén játszótéren tombolhatják ki magukat!

Almenland

#Régiók    

Az Almenland természetvédelmi terület ideális túravidék mindazok számára, akik szívesen vállalkoznak egy könnyed kirándulásra, nagyra értékelik a hegyi túrákat és a varázslatos kilátásokat.

Alpesi bob "Nocky Flitzer"

#Bob     #Szánkópálya    

A Nocky Flitzer, a Turracher Höhe rendhagyó alpesi hullámvasútja télen-nyáron vidáman suhan a völgybe.

Alpinmuseum Austriahütte

#Múzeum     #Túra    

A múzeumot egy kellemes turistaúton érhetjük el, ahol megtekinthetjük a Dachstein-felvonó építésének emlékeit.

Altausseer See

#Salzkammergut     #Tavak    

Az Altausseer See természetvédelmi területnek számít.

ApfelLand-Stubenbergsee - Feistritztal-kerékpárút

#Kerékpár     #Régiók     #Tavak    

A csodálatos almáskertekkel tarkított dombok számos élményt rejtenek. A Feistritztal-kerékpárút 22 kilométeren keresztül vezet a folyóparton az almafák alatt.

Aqualux Therme

#Strand és fürdő    

A fürdőben sodrófolyosó, szökőkutak, hullámmedence, masszázsmedence és az épületbe integrált 65 m hosszú "feketelyuk" csúszda átlátszó szakaszokkal és fényeffektusokkal várja a vendégeket.

Archeo Norico Deutschlandsberg Vármúzeum

#Múzeum     #Vár és kastély    

Az őskor történetét tanulmányozhatják a gyerekek és szüleik deutschlandsbergi vármúzeumban.

Asia Spa Leoben

#Strand és fürdő    

Az ASIA SPA gyógyfürdő betekintést enged a kínai fürdőzési és wellness-hagyományokba.

Aufsteirern Grazban

#Graz    

Stájer hagyományőrző fesztivál Grazban.

Ausseerland - Sommerclou

#Üdülési kártya    

Az all inclusive Sommer-Clou-Card 16 szolgáltatás és attrakció ingyenes igénybevételére jogosít 3-7 napon keresztül májustól szeptemberig az ausztriai Ausseerland és Salzkammergut környékén.

Ausseerland-Salzkammergut

#Salzkammergut     #Tavak    

Idilli környezet veszi körül a 712 méteres magasságban fekvő Altausseer See-t, egy igen kedvelt, 20. század eleji nyári pihenőhelyet, amely nyugodt és csendes tájaival a mai napig rengeteg üdülővendéget vonz.

Ausztria legnagyobb hótalpas fesztiválja

#Murau    

„HÓTALPAS túrára fel”: 3. alkalommal. A fesztivál 10 napja alatt, 2020. január 24. és február 2. között mintegy 30 rendezvény várja az érdeklődőket a Murau-Murtal üdülőrégióban.

Bad Blumau

#Strand és fürdő    

Bad Blumau termál-község az immáron több nemzetközi kitüntetésben részesült "Rogner Bad Blumau, Hotel and Spa" által vált ismertté.

Bad Radkersburg-Parktherme

#Strand és fürdő    

Stájerország legdélibb fekvésű termálfürdőjében minden a mozgás és az egészség körül forog. A fürdőben "Raburgis" nevet viselő nagy Élmény Birodalom várja a gyerekeket.

Bejárható zarándokkereszt

#Kilátó     #Templom és kolostor    

A világ legnagyobb bejárható fakeresztjéről (Pilgerkreuz) szép panoráma tárul a látogatók elé. A zarándokkereszt mellett egy kis játszóteret is találunk.

Bergwerksmuseum Montanarum Altenberg

#Bánya    

Az altenbergi Montanarum bányászati múzeumban a bányászok fáradtságos életébe nyerhetünk betekintést, és a tárnákból származó relikviákat csodálhatunk meg.

Brahmsmuseum

#Múzeum    

Brahms 1884-1885 nyarait Mürzzuschlagban, a 6. századi fejedelmi hámortulajdonosi házban (Hammerherrenhaus) töltötte. Itt komponálta a IV. e-moll op. 98 szimfóniát és mintegy 30 dalt és kórusművet.

Brahmsweg / Brahms-túraút

#Túra    

A 4,5 km hossszú túraúton 21 állomás van, köztük találunk egy vidám komponálójátékot is. Az út legmagasabb pontján egy vendéglőben megpihenhetünk.

Burg Gallenstein

#Vár és kastély    

A Gesäuse természeti Park területén fekvő St. Gallenben magasodó középkori fellegvár romjai ma kedvelt kirándulási úticél.

Burg Oberkapfenberg

#Állatkert     #Vár és kastély    

A családok a középkori vár megismerése mellett résztvehetnek egy ragadozómadár bemutatón is!

Burg Riegersburg - Boszorkánymúzeum

#Múzeum     #Vár és kastély    

A jó állapotban megmaradt középkori határvár a 100 méterrel környezete fölé emelkedő bazaltsziklára épült. A várban ragadozómadár röptetést is tartanak.

Burg Strechau

#Magyar kapcsolat     #Múzeum     #Vár és kastély    

Misztikus vár Mátyás király serlegének titkos rejtekhelye. A vár az évszázadok alatt sok vért, kincseket, szerelmet látott. Strechau várának története legendákkal, misztikus és véres történetekkel tarkított. Burg Strechau felfedezése közben egy Oldtimer gyűjtemény is megtekinthető.

Burgruine Klöch

#Vár és kastély    

Az osztrák-szlovén határon álló várrom kiváló kilátóhely.

Burgruine Wolkenstein és Wörschachklamm

#Szurdok     #Vár és kastély    

A vadromantikus szurdok bejárata mellett találjuk a Wolkenstein vár romjait, és egy szamárranchot szamarakkal, lámákkal, kecskékkel.

Buschenschank fatányéros uzsonnával

#Gasztro    

Az úgynevezett "Buschenschank", vagyis a vidéki borozó az egyik legkedveltebb formája annak, hogy Stájerország 8 borútján megpihenjünk, beszélgessünk, helyi ízeket kóstoljunk és új energiával töltődjünk fel.

City Audioguide Stájerországban

#városnézés    

Kelet-Stájerország 8 városát magyar nyelvű audioguide-dal is felfedezhetjük.

Családi- és gyerektúra utak Ramsauban

#Dinoszaurusz     #Gyerek túraút    

A szórakozásról, izgalmakról és kalandokról a természetbarát és gyerekeket kedvelő KALI, a Ramszaurusz gondoskodik, aki mindenhová elkíséri az apróságokat a kirándulásokon.

Dachstein Eispalast / Dachstein Jégpalota

#Barlang     #Dachstein     #Gleccser    

A Dachstein-gleccser belsejében található jégpalota egész Ausztriában egyedülálló látványosságnak számít.

Dachstein gleccser / Dachstein Gletscherbahn

#Dachstein     #Gleccser     #Hegy és csúcs     #Kilátó    

A Magas-Dachstein 2996 méteres magasságával Stájerország és az Északi-Kalkalpen legmagasabb hegye. A 2700 méter magasan fekvő Dachstein-gleccser az Alpok legkeletebbre fekvő jégfolyama, a Magyarországhoz legközelebb eső gleccsersíterep.

Dachstein Sky Walk

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Kilátó    

A Dachstein Sky Walk kilátó-paltform közvetlenül a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásánál található. A kilátó lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre.

Dél-stájer Borút - Stájer Borvidék Kerékpártúra

#Gasztro     #Kerékpár     #Túra    

Dél-stájer Borút egy leírhatatlanul szép bor-vidék valóságos építészeti remekműveknek számító modern borászatokkal és hagyományőrző borkimérésekkel.

Duisitzkarsee

#Dachstein    

Az 1648 méter magasban fekvő tenngerszem az Alpokban túrázók kedvelt célpontja.

Eisenbahnmuseum Knittelfeld

#Múzeum    

A vasúttörténeti múzeumban sok érdekességet láthatunk. Közvetlenül a Mura menti kerékpárút mentén található a vasútmúzeum.

Erdei kötélpálya-Forest Park

#Kalandpark    

A Forest Park erdei kötélparkban 4 különböző akadálypálya található összesen 51 állomással. A parkot Ramsauban a természetes erdő részeként alakították ki. A gyermekpark 3 éves kortól várja az apróságokat és összesen 13 állomást kínál 1-2 méteres magasságban.

Erlebnis-Bergbaumuseum / Bányászmúzeum

#Bánya     #Múzeum    

Az élmény bányászmúzeumban betekinhetünk a bányászok életébe.

Erlebniswelt-Holzknechtland / Favágó Élményvilág

#Hegyi gyerekvilág    

Az élménypark látványos formában mutatja be a favágók életét és munkáját.

Erzberg körüli élmény-régió

#Régiók    

Az Erzberg körüli élményrégió a minőségi extrémsportok, a kolosszális hegycsúcsok és mászóutak, valamint a családbarát programok hazája.

Erzberg-i Látványbánya

#Bánya    

Az egykori aknákat kisvasúttal és gyalogosan vezetéssel járhatjuk be. A bányában (Schaubergwerk Erzberg) bemutatják, milyen körülmények között dolgoztak a múlt bányászai.

Erzbergi Kalandutazás

#Szabadidőpark    

A világ legnagyobb taxiján, Haulyn, egy átépített 860 PS-óriáson tett kalandutazás az Erzberg szintjei között felejthetetlen élmény.

Erzbergi vasút

#Vonat és hajó    

Az Erzbergi vasút Ausztria legmeredekebb normál nyomtávú vasútvonala. A sínbuszoszos utazáson hihetetlen kilátás nyílik a Stájer Erzbergre, valamint az Eisenerzi Alpokra és az Északi Mészkő-Alpokra.

Essigmanufaktur Oswald

#Gasztro    

Az stájer ecetmanufaktúrában egy órás vezetés keretében megismerhetjuk az ecetkészítés minden csínját és meg is kóstolhatjuk a különleges eceteket.

Felber csokoládémanufaktúra

#Gasztro    

A Felber csokoládé-manufaktúra érdekessége Birkfeldben, hogy különböző csokoládévariációit régiós termékekkel ízesíti, kombinálja.

Forstmuseum Silvanum / Erdészeti Múzeum

#Múzeum    

Az erdészeti múzeumot egy régi, 1171-ben épült magtárépületből alakították ki.

Frauenalpe a Murtalban

#Hegy és csúcs     #Murau    

Frauenalpe, Murau felett déli oldalon magasodó hegy.

Freibad Augartenbad

#Graz     #Strand és fürdő    

Kisgyerekesek nagyon kedvelik pancsolómdencéje és homokos részen található játszótornya miatt!

Freibad Fürstenfeld

#Strand és fürdő    

A fürstenfeldi strandfürdő 23.000 nm-es vízfelületével a legnagyobb Európában.

Freilichtmuseum Vorau

#Múzeum    

A 20 házat bemutató szabadtéri néprajzi múzeum a voraui apátság mellett található.

Frida und freD - Grazi Gyermekmúzeum

#Graz     #Múzeum    

FRida és freD háza gyerekmúzeum izgalmas kiállításokat, színházi előadásokat és programokat kínál 3-12 éves gyerekeknek.

Fürdőtó és szabadidőpark "well welt kumberg"

#Strand és fürdő     #Szabadidőpark    

A természetes fürdőtó Kumberg Graztól 16 kilométernyire észak-keletre található.

Fürdőtó és szabadidőpark Ramsau Beach

#Strand és fürdő     #Szabadidőpark    

A Rittisberg lábánál található "Ramsau Beach" szabadidőparkban számtalan élmény és fürdőzési lehetőség várja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Fűzfadóm élményösvénnyel a Gesäuse Nemzeti Parkban

#Gyerek túraút    

A Weidendom (fűzfa dóm) Ausztria legnagyobb élő fa "építménye", a Gesäuse Nemzeti Parkban található. A liget-élményösvénnyel együtt egyedülállóan izgalmas természeti élményt nyújt.

GenussCard

#Üdülési kártya    

A stájer termálvidék és Kelet-Stájerország felfedezését teszi még egyszerűbbé a GenussCard kártya. 2019. március 1. és október 31. között összesen 247 kirándulóhelyen használható a speciális üdülési kártya, amely 163 szálláshelyen érhető el.

Gesäuse Nemzeti Park

#Természeti park    

Stájerország északi vidékén található Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja, egy olyan különleges alpesi vidék ölelésében, amelynek sokszínűségét a szikla és a víz sajátos kölcsönhatása adja.

Gesäuse Nemzeti Park Központ

#Múzeum     #Természeti park    

Multimédiás geológiai kiállítás a látható a természetvédelmi park épületében (Nationalpark Pavillon Gstatterboden).

Glas Center

#Múzeum    

2.000 nm-en ismerkedhetünk meg az üveg világával a bärnbachi üvegmúzeumban.

Gölles Kulináris Élményvilág

#Gasztro    

Aki a Stájerország délkeleti részén fekvő Vulkanland régióban jár, feltétlenül látogasson el a Gölles Kulináris Élményvilágba.

Grasslhöhle -Tropfsteinhöhle cseppkőbarlang

#Barlang    

A Grasslhöhe-Tropfsteinhöhle Ausztria legrégebben látogatható barlangja. A látogatók 45 perces vezetés keretében ismerhetik meg a barlangot.

Graz

#Graz     #Városok     #Világörökség    

Graz Stájerország fővárosa, Ausztria második legnagyobb városa. A három oldalról hegyekkel védett város történelmi központját és a Várhegyet (Schlossberg) 1999-ben az UNESCO felvette a világörökségi helyszínek közé. A várost 2011-ben az UNESCO a "Dizájn városává" választotta.

Grazer Märchengrottenbahn / Grazi Mesevonat

#Graz     #Vonat és hajó    

A Schlossberg az óratoronnyal Graz ismertetőjele. A hegy gyomrában található alagútrendszerben mesevasútat alakítottak ki. A liliputi vasútat felújítva 2014 végén nyitották meg ismét.

Grazer Volkskundemuseum / Grazi Néprajzi Múzeum

#Graz     #Múzeum    

A stájer népi kultúra gazdag kiállítása bepillantást enged a régi paraszti életbe. Bemutatja a népvisleteket, a szokásokat.

Grazi Botanikus Kert

#Graz     #Park és kert    

A grazi Karl-Franzens-Universität területén található a botanikus kert. Az 1995-ben épített üvegházban három klímazóna növényeit ismerhetjük meg.

Grazi Egyházmegyei Múzeum

#Graz     #Múzeum     #Templom és kolostor    

A grazi Egyházmegyei Múzeum a grazi Minorite kolostorban található. Stájer vallási műtárgyakat, festményeket, szobrokat és aranyműves munkákat láthatunk itt.

Grazi Művészetek Háza

#Graz     #Múzeum    

„Barátságos idegen”: a Grazban élők így hívják a Mura partján magasodó Művészetek Házát, amely kéklő, kerekded formáival tudatos kontrasztot képez a barokk hangulatú grazi óváros piros cserepekkel borított háztetőihez képest.

Grazi Opera

#Graz    

Graz operaháza több mint 100 éves.

Grüblsee - Alpesi Akvárium

#Tavak    

Az alpesi akváriumként is ismert Grüblsee felett hat flying-fox kötélpálya található.

Grundlsee

#Salzkammergut     #Tavak    

A Salzkammergut stájer részéhez tartozó tó ideális úticél kisgyermekes családoknak.

Grüner See

#Kerékpár     #Tavak    

A Stájerország szívében, Bruck an der Murtól nem messze található a Grüner See, Ausztria egyik legcsodálatosabb helye.

Gsellmann´s Weltmaschine

#Múzeum    

Gsellmann világgépe egy különc alkotás: repülőgépmotorból, hordótalpból, körkötőgépből, mixerből, hajszárítóbúrából, hullahopp karikából és még számos további alkatrészből áll.

Günster Wasserfall

#Murau     #Vízesés    

A Günster vízesés Stájerország legmagasabb vízesése, 65 méteres magas.

H2O Hotel - Therme

#Strand és fürdő    

1100 nm vízfelület, szabadtéri és belső medencék, hullámfürdő, viziforgó, pezsgőfürdők, duplagyűrűs csúszda, pihenő terem, fűtött fittnesz terem, szolárium és egy látványkonyhás termál-étterem várja a vendégeket Bad Waltersdorfban.

Hallstattzeitliches Museum / Hallstattkori Múzeum

#Hallstatt     #Múzeum    

A múzeumban a környéken talált leleteket tekinthetjük meg.

Hartberg és Hartbergerland

#Régiók     #Városok    

Hartberg hangulatos óvárosa mindenkit elbűvöl, kulturális nevezetességei változatos programot kínálnak.

Határokat átszelő kincskeresés

#Gyerek túraút    

Stájerország - Szlovénia Kincskeresés különleges akadályverseny formájában Bad Radkersburgban, amely során fogós rejtvényeket kell megoldani.

Hauser Kaibling nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Kerékpár    

A Hauser Kaibling az Enn-s völgy felett magasodó, a Schladminger Tauern Seilbahn felvonóval könnyen elérhető, füves hegycsúcs, gyönyörű panorámával és sok báránnyal.

Heiligengeistklamm

#Szurdok    

A csodaszép szurdok Dél-Stájerországban, egészen a szlovén határnál található.

Hengist-Museum

#Múzeum    

A múzeumban a környéken folyó ásatások leleteit lehet megnézni az őskorból, a római korból és a középkorból.

Hilmteich - pihenő tó Graz közelében

#Graz     #Tavak    

Hilmteich kedvelt kedvelt kirándulóhely Graz közelében. Lehet sétálni, csónakázni a tavon, piknikelni és még kalandpark is van itt.

Hobbyzoo Gaisfeld

#Állatkert    

Állati élmények várnak a gyerekekre és szüleikre a Gaisfeld hobby állatkertben!

Hochlantsch - Schüsserlbrunn kápolna

#Magyar kapcsolat     #Templom és kolostor    

Az Almenland régióban található csodatévő Schüsserlbrunn (1363 m) kápolnának magyar vonatkozása is van, ugyanis egy magyar grófnő gyermekének csodába menő gyógyulása után állították emlékül.

Hochschwab

#Hegy és csúcs     #Túra    

Az Alpok keleti részében található hegyvonulat jelentősebb csúcsai a 2276 méter magasságú Hochschwab, amely egyben a hegység legmagasabb csúcsa is.

Hochseilkletterpark "Omunduntn"

#Kalandpark     #Salzkammergut    

A parkban erdei kötélpályát találunk.

HOCHsteirische Gästekarte

#Üdülési kártya    

Kártyával 73 attarakció vehető kedvezményesen igénybe Felső-Stájerországban.

Hochwurzen - Mountain Gokart

#Dachstein     #Óriásroller és mountaincart    

Speciális gokarttal lehet a völgybe leszáguldozni.

Hochwurzen nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág    

A Hochwurzen hegycsúcsára közlekedő modern, tízszemélyes kabinos felvonóval kedvelt túraútvonalak kiindulópontjai érhetők el kényelmesen. A bátrak a hegyről Mountain-gokart, nyári szánkó vagy óriás roller segítségével is lejuthatnak.

Hosszú Asztal ínyencfesztivál Garz belvárosában

#Graz    

A grazi programnaptár fénypontja a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Hosszú Asztal. Itt 27 sztárszakács kényezteti a mintegy 700 vendég ízlelőbimbóit.

Időutazás a hegyekben

#Túra    

Az „Időutazás a hegyekben“ (BergZeitReise) túra útvonalán egyre több csúcstámadó, élménytúrázó, profi alpinista és hobbiturista fedezi fel Felső-Stájerország autentikus hegyvidékének, hegyi legelőinek vadromantikus hangulatát. Útjuk során garantáltan csodálatos kilátás nyílik az Eisenerzi-Alpokra, a Hochschwabra, Peter Rosegger Walheimatjára vagy Semmeringre.

Joanneum Természettudományi Múzeum

#Graz     #Múzeum    

A múzeum képzeletbeli felfedezőtúrára csábítja a látogatókat Stájerország több mint 400 millió évnyi földtani történelmén át.

Joglland-Waldheimat

#Régiók    

Nyáron a kelet-stájerországi Joglland-Waldheimat régió valóságos virágtengerbe borul, az érintetlen természetben nagyokat kirándulhatunk.

Karácsonyi vásárok Stájerországban

#Advent és karácsony    

A tartomány minden szegletében kicsi és csendes, vagy nagy és színes adventi vásárok várják a vendégeket. Kézműves termékek, kulináris finomságok és koncertek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Katerloch Cseppkőbarlang

#Barlang    

A Katerloch cseppkőbarlang (Tropfsteinhöhle "Katerloch") Ausztria cseppkövekben leggazdagabb barlangja.

Keltenberg-Naturerlebnispark Hohentauern

#Szabadidőpark    

Szórakoztató és kalandos órákat tölthet el minden nagy és kis gyerekek a Hohentauern Természeti Élményparkban: szikla- és barlangvilág, víziút, erdei tanösvény, őskori cölöpváros.

Kerékpárral Dél-Stájerországban

#Kerékpár    

Leibnitz központi fekvésének köszönhetően az elmúlt években Dél-Stájerország kerékpáros-centrumává fejlődött.

Kesselfallklamm

#Szurdok    

Forró nyári napokon érdemes a Kesselfallklammon át eltúrázni a vízeséshez. A vadregényes szurdok jól biztosított ösvényen át járható be, mintegy fél óra alatt.

Kilátó a Ringkogelen

#Kilátó    

Hartberg városka Ring hegyén 795 m magasban található a 30 m magas, fából készült kilátótorony, ahonnan jó időben egészen a Balatonig elláthatunk.

Kinderberg-Sattelberg: élményösvény

#Dachstein     #Dinoszaurusz     #Gyerek túraút     #Hegyi gyerekvilág    

A régió legkedveltebb családi kirándulóútjai közé tartozik Ramsauban az 1. Osztrák Természeti és környezeti tanösvény, a Sattelbergen. A 15 különféle természeti és környezeti témájú játszóállomás mellett ott a törpék parasztudvara, az erdei játszóház és a "Kis Ramsau-i Vízivilág" is. A Sattelberg lábánál, egy öreg malom mellett, található a három gyermek-mászóösvény kezdete. Idén egy negyedik ösvény kialakításával összekapcsolódnak és "Kali Mászóösvény-parkjává" épülnek ki.

Kletter- und Erlebnispark Riegersburg

#Kalandpark    

A Riegersburg mászó- és kalandparkban található kötélpályát az amerikai hadseregnél bevett mintára alakították ki. A parkban lehetőség van a várszikla megmászására (Naturkletterpark Burgfelsen), ill. egy erdei kötélpályát is találunk itt.

Kneipp - túra kilátótoronnyal

#Kilátó     #Túra    

Az új Kneipp park és a "Ritmus, légzés útvonal" érdekes állomásokon mutatja be a Kneipp-elés egészségünkre gyakorolt jó hatását, a Kneipp toronyból pedig páratlan panoráma tárul elénk a stájer termálvidékre.

Korcsolyázás a Grundlseen

#Korcsolyapálya    

Nyáron a Grundlsee népszerű úticél, azonban télen is érdemes ellátogatni ide, amikor már tavon korcsolyázni is lehet.

Korcsolyázás a Stubenbergseen

#Korcsolyapálya    

Ha beköszönt a hideg, a tó a vidék legnagyobb korcsolyapályájára hívja a jégkorcsolya, hoki, jégteke sportok szerelmeseit.

Kräftereich / Erőbirodalom élménykiállítás

#Múzeum    

Mítosz és valóság az erő témája körül. A kiállítás bemutatja, hogy milyen erők vesznek bennünket körül és milyen hatást gyakorolnak életünkre.

Krampuszfutás Grazban

#Advent és karácsony     #Graz    

Két órán keresztül több mint 500 ijesztő és ördögi maskarás figura vonul fel Graz főutcáján.

Krampuszfutás Schladmingban

#Advent és karácsony     #Dachstein    

Kolompolás, lánccsörgés, rémülettel teli arcok: 2019-ben november 23-án kerül megrendezésre a legendás schladmingi krampuszfelvonulás, amely valóságos boszorkánykonyhává varázsolja az alpesi települést.

Kraushöhle

#Barlang    

A világon elsőként a Kraushöhle barlangot nyitották meg a közönség elött.

Kunsthalle Leoben / Leobeni Műcsarnok

#Múzeum    

A Leobeni Műcsarnok a város és környékének 1100 éves történelmét 17 000 kiállítási tárgy, valamint modern installációk és innovatív bemutatási módok segítségével mutatja be.

La Strada utcaművészeti fesztivál Grazban

#Graz    

A La Strada, az utca- és bábszínházak fesztiválja néhány nyári nap erejéig mindent színpaddá varázsol, és akrobatikával, tánccal, színházzal és pantomimmal kápráztatja el a közönséget.

Lachtal nyáron

#Hegy és csúcs    

A Lachtal nyáron magaslati fekvésével és kiránduló övezeteinek kiterjedésével nyűgözi le.

Landeszeughaus Graz

#Graz     #Múzeum    

A Landeszeughaus (Fegyverraktár) 32 000 tárgyból álló fegyvergyűjteménye a világon az egyik legnagyobb!

Leopoldsteinersee

#Tavak    

Leopoldsteinersee, a smaragdzöld hegyi tó a természet ékköve. A tavon csónakázhatunk, a tó vize pedig a forró nyári napokon frissítő hűsölést kínál.

Libegővel Alfenzer Bürgeralmra - Skywalk kilátó

#Hegy és csúcs     #Kilátó    

A Hochschwabmassive szívében található Aflenzer Bürgeralm 800 - 1.810 méteren helyezkedik el és leginkább családoknak ideális üdülőhely. A Skywalk kilátóplatformról fantasztikus kilátás tárul elénk.

Lipicai ménes Piberben

#Állatkert    

A Lipizzanerwelt Piber élményútján a gyerekek megismerhetik a családok egy lipicai csődőr (Neapolitano Sessana) életét.

Loipersdorf temálfürdő

#Strand és fürdő    

A Loipersdorf termálfürdő csúszda- és vízi élményparkja új dimenziókat nyit a csúszdázás terén!

Loser Panoramastrasse

#Alpesi út     #Salzkammergut    

A 9 km hosszú Loser Panoráma-úton jutunk fel 1.600 m-es magasságba, a Totes Gebirge szívébe vezető túrák kiindulópontjához.

Lovak Tavaszi Fesztiválja Ramsauban

#Dachstein    

Lovak Tavaszi Fesztiválja Ramsauban, 2019. június 8-9.

Luftfahrtmuseum / Flughafen Graz-Thalerhof

#Graz     #Múzeum    

A Luftfahrtmuseumban mindenekelött az osztrák repüléstörténetet ismerhetjük meg.

Lurgrotte Peggau / Cseppkőbarlang

#Barlang     #Graz    

Cseppköves folyosók, föld alatti szurdokok, a barlangi patak zúgói a a cseppkőbarlang legfőbb érdekességei.

Lurgrotte Semriach / Cseppkőbarlang

#Barlang    

Lurgrotte Semriach Ausztria legnagyobb cseppkőbarlangja.

Märchenrätselwald / Rejtvényes Meseerdő

#Gyerek túraút    

A rejtvényes meseerdőben és erdei tanösvényen a gyerekek jeleneteket láthatnak egyes mesékből. A mesékhez feladványok tartoznak, amelyek megoldása után egy vízijátszótéren pihenhetik ki a fáradalmakat.

Märchenwald Steiermark / Meseerdő

#Szabadidőpark    

Valójában hol is garázdálkodnak a kalózok? Hol mos Winnetou aranyat? Hogy jár túl Jancsi és Juliska a boszorkány eszén és hol alussza Csipkerózsika mély álmát? Természetesen a stájerországi meseerdőben.

Märchenweg / Meseút a Rittisbergre

#Gyerek túraút    

Sok kedves mesefigura mellett vezet az út a Rttisbergre 1500 méteren.

Mariazell-i krampuszfelvonulás

#Advent és karácsony    

A művészien kifaragott busóálarcok szerint a mitikus lényeket két csoportba – a jók és a rosszak csoportjába – oszthatjuk. A busójárás Magas-Stájerországban szerencsét hozó népszokás, amikor a busók kolompjaik segítségével elűzik a tél gonosz szellemeit és az óévet.

MariazellerLand

#Régiók    

Mariazell hegyvilága kedvelt kirándulási és túrahely. A gyerekek sem maradnak élmény nélkül: rollerpálya, fürdőtó, favágó élményvilág várja őket.

Mariazelli kegytemplom

#Magyar kapcsolat     #Templom és kolostor    

A stájerországi hegyek között megbújó Mariazell az egyik legnevezetesebb közép-európai Mária-kegyhely. A jellegzetes, háromtornyú kegytemplom Mariazell jelképe. A templom kincstárában őrzött fa Madonna-szobor évente egymillió zarándokot vonz Mariazellbe.

Mariazelli mézeskalács

#Gasztro    

A mézeskalács készítése Mariazellben hosszú hagyományra tekint vissza.

Medve-szurdok - Bärenschützklamm

#Szurdok     #Túra    

Egy izgalmas nyári túra színhelye lehet a vadregényes szurdokban tett kirándulás. A Bärenschützklamm a 24 vízesése révén Ausztria legszebb vizes szurdoka.

Meseút Schladmingban

#Gyerek túraút    

A kirándulás egy csodálatos kis mesevilágba vezet, ahol a gyerekekre rengeteg meglepetés vár.

Mezítlábas túra Wenigzellben

#Túra    

Jót tesz a vérkeringésünknek, ha mezítláb átsétálunk a 20 különböző természetes borítású szakaszon!

Militärluftfahrtmuseum

#Magyar kapcsolat     #Múzeum    

A múzeum a bécsi Hadtörténeti Múzeum kiállítóhelye, ahol a katonai repülés történetét ismerhetjük meg, köztük az Osztrák-Magyar Monarchia légierejét is.

Mönichwaldi fürdőtó

#Tavak    

Fürdőtó Mönichwaldban.

Mühleni Fürdőtó - kirándulóút a tó körül

#Gyerek túraút     #Strand és fürdő     #Tavak    

A mühleni fürdőtó körül található kirándulóút 1, 9 km hosszú. A 8 álllomás (kelta falu, vízi élmény játszótér stb.) kb. fél óra alatt járható be.

Mura kerékpárút

#Kerékpár     #Murau    

Magas-Stájerországban a Mura kerékpárút St. Michaelban kezdődik és a bányászvároson, Leobenen át vezet Bruck an der Murba.

Murasziget Grazban

#Graz    

Graz két oldalát a Mura folyón lebegő kagyló fogja össze, a Mura-sziget, amely a város egyik legfontosabb fotómotívumának számít.

Murau-Kreischberg

#Murau     #Régiók    

Murau és Kreischberg környéke nemcsak télen nyújt felejthetetlen élményt. Tavasztól őszig sok élményben lehet részük az ide látogatóknak.

Murecker Schiffsmühle

#Múzeum    

Murecki hajómalom

Murtal GästeCard

#Murau     #Üdülési kártya    

Ha üdülését a Mura-vidékén (Knittelfeld, Judenburg, Murau) tölti, és a partnerszállások egyikén száll meg, a Murtal GästeCard (vendégkártya) gratis jár az eltöltött éjszakák mellé.

Murtalbahn / Mura-völgyi vasút

#Murau     #Vonat és hajó    

Romantikus utazás gőzmozdonnyal egy varázslatos vidéken - ezt kínálja 1894 óta a Mura-völgyi Vasút. A vonaton hajdanán Ferenc József is utazott, amikor zerge vadászatra Murauba érkezett.

Mürzzuschlag-i Télisport Múzeum: Winter!Sport!Museum

#Múzeum    

Az interaktív Téli sportok múzeumában az összes téli sporttal megismerkedhetnek a látogatók.

Museum der Wahrnehmung / Érzékelés Múzeuma

#Graz     #Múzeum    

Ez nem egy a szó szoros értelmében vett múzeum. Megtapogathatjuk, kipróbálhatjuk a tárgyakat, rájuk is ülhetünk.

Museum Pfeilburg

#Múzeum    

A séta a Pfeilburg vármúzeumban felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak.

Museumsapotheke / Patikamúzeum

#Graz     #Múzeum    

A biedermeier Patikamúzeum a grazi városi múzeum épületében található.

Náci kincseket rejtett Altaussee sóbányája

#Bánya     #filmhelyszín     #Salzkammergut    

A varázslatos szépségű salzkammerguti Altaussee híres sóbányájában rejtették el a nácik az egész Európában összerabolt műkincsek jó részét. Napjainkban a látogatók vezetés keretében tekinthetik meg Ausztria legnagyobb még működő sóbányáját.

Napenergia-útvonal

#Túra    

Gleisdorf "napenergia útja" a világon egyedülálló. A városon átvezető, 3,5 km hosszúságú körútvonalon több mint 80 napenergia létesítményt és ezzel kapcsolatos művészi alkotást csodálhatunk meg.

Nárciszfesztivál Bad Aussee

#Salzkammergut    

2019. május 30. és június 2. között az Ausseerland–Salzkammergut régióban tartják Ausztria legnagyobb virágkarneválját, amelyre mintegy 25.000 látogatót várnak.

Narzissen Bad Aussee - Sófürdő

#Salzkammergut     #Strand és fürdő    

Az új fürdő különlegességei közé tartoznak a sós vízzel töltött szabadtéri medencék, amelyekből varázslatos kilátás nyílik a környező hegyekre, valamint a különleges klímájú sóbarlang.

National Geographic Túraút: Vad víz túraút Schladmingban

#Dachstein     #Túra    

"Wilde Wasser"-vad vízeket bemutató, tematikus sétaút Schladmingból az Untertalon vezet át a Riesach-vízesésig. A túraút a vad vizek világán keresztül vezet. Schladmingtól a Talbachklamm szurdokon át, tundraszerű tájakon keresztül, jégkorszaki maradványokat érintve a 70 méter magas Riesach vízesésig.

Naturerlebniszentrum Alpengarten

#Park és kert     #Salzkammergut    

Bad Aussee alpesi kertjében gyerekek és szüleik 12.000 nm-en kb. 2000 különböző alpesi növényt találnak. Közöttük van az Ausztriában honos összes védett alpesi növény.

NaturLesePark / TermészetOlvasóPark

#Park és kert    

Az olvasás a természetben azt jelenti, hogy a természet jeleit érzékeljük, és az összefüggéseket, valamint a jelentéseket felismerjük. Ennek során a természetet olyan „nagy könyvként” olvassuk, melyet bárki olvashat. A neumarkti olvasás a természetben módszert a Zirbitzkogel-Grebenzen Nemzeti Parkban fejlesztették ki, mely a modern embert arra ösztönzi, hogy úgy olvasson a természetben, mintha egy könyvet olvasna.

Naturpark Sölktäler

#Természeti park    

Sölktali természetvédelmi park.

Neue Galerie Graz

#Graz     #Múzeum    

A múzeum több mint 2000 négyzetméteren mutat be kortárs művészeti irányzatokat, különös figyelmet fordítva ezek ausztriai és szomszédos országbeli fejlődésére. Emellett több mint 60 000 kiállítási tárgy kelti életre a biedermeier, a realizmus és a szecesszió korát.

Nocky's AlmZeit

#Gyerek túraút     #Hegyi gyerekvilág    

Nocky's AlmZeit meghívja a gyermekeket és szüleiket, hogy, együtt a "Nocky-Nyuszival", vidám pillanatokat éljenek át a hegyen. Az AlmZeit körút mentén izgalmas játékállomások várják a látogatókat.

Nothklamm

#Szurdok    

A Gesäuse Nemzeti Park területén található ez csodaszép szurdok.

Nyári programok a Schladming-Dachstein régióban

#Dachstein    

2018. június-október. Nyári - őszi programok a Schladming-Dachstein régióban.

Öblarni krampuszjáték

#Advent és karácsony     #Világörökség    

Az öblarni krampuszjáték UNESCO kulturális világörökség része. A 18. századi eredeti szövegekkel előadott Öblarni Krampuszjátékok az utolsó ilyen típusú népi színjátékok közé tartozik Stájerországban.

Ödensee - túra a tó körül

#Tavak     #Túra    

Az Ödensee körüli kirándulás egy nagyon könnyű túra, ideális kisgyermekek számára is.

Öko Park Hochreiter

#Állatkert    

Csodás vadaspark az alpesi hegyekben, kisállatsimogatóval, panorámakilátóval, vízijátszótérrel, tanösvényekkel.

Ökopark Hartberg, a természet szerelmeseinek

#Park és kert    

A park ökológiai és természettudományi érdekességeket mutat be játékos módon.

Oldtimer Múzeum Kröpfl

#Múzeum    

Hartbergben több mint 2.700 nm területen 230 autót és motorkerékpárt tekinthetünk meg az 1886-os évektől egészen 1970-ig.

Óriás csúszda a grazi Schlossbergen

#Csúszda     #Graz    

A világ legnagyobb földalatti csúszdáján, a 170 méter hosszú pályán, 67 méter magasból, 30 km/h sebességgel különleges élmény lecsúszni.

Österreichischer Skulpturenpark / Osztrák Szoborpark

#Múzeum    

A park már 2003-as megalapítása óta híres, mivel ez a nemzetközi irányvonalakat követő kortárs osztrák szobrászat központja.

Österreichisches Freilichtmuseum Stübing

#Graz     #Múzeum    

A Mura folyó egy 2 km hosszú, idilli fekvésű oldalvölgyében, Graztól mintegy 15 kilométerre északra, erdőkkel, mezőkkel és szántóföldekkel körülölelve 100 eredeti parasztház található Ausztria különböző tartományaiból.

Piberstein fürdőtó és szabadidős sziget

#Strand és fürdő     #Tavak    

Steiermark leghosszabb vízicsúszdájáról az ivóvízminőségű vízbe csobbanhatunk!

Planai Bike Park

#Dachstein     #Kerékpár    

A Planai Bikepark a Planai Seilbahn hegyállomásánál található. A Bikepark 2019-ben zárva tart, újranyitás 2020-ban új útvonalakkal.

Planai nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág    

A Planai hegycsúcson kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. A Planai minden nyári kívánságot teljesít: túrázás, hegyi bringázás, a Hopsiland felfedezése a gyerekekkel, relaxálás vagy kulináris kényeztetés.

Planai-Hochwurzen szánkópálya

#Dachstein     #Szánkópálya    

Szánkózás és Apres Ski hangulat! A Schladming-Dachstein régióban, a Hochwurzenen található Stájerország leghosszabb természetes szánkópályája: 1860 méteres magasságból egy tökéletesen karbantartott, 7 kilométer hosszú pályán csúszhatunk a völgybe, az éjszakai világításnak köszönhetően egészen 23.00 óráig. A pálya mellett több hütte található, így szánkózás közben akár többször is érdemes megállni.

Planetarium Judenburg

#Csillagászat    

Ausztria legmagasabb várostornyában található a judenburgi planetárium.

Präblich libegő

#Hegy és csúcs    

A Präblich hegycsúcs körüli hegyi világ júniusban mutatja a legszebb oldalát, ilyenkor fenséges túrákat tehetünk a hegyi virágok között.

Programok ínyenceknek Grazban

#Gasztro     #Graz    

Az ínyencfőváros kulináris fénypontjai.

Putterersee

#Tavak    

Stájerország legmelegebb vizű sekély tava Tauplitz közelében található.

Raabklamm - túra a Rábaszurdokban

#Szurdok     #Túra    

A Raabklamm a 17 km hosszával a leghosszabb szurdok Ausztriában, minden túrázó számára egy ideális természet- és túraparadicsom. A kisebbik szurdok 7 km, a nagyobbik 10 km hosszú.

Radmeri rézbánya

#Bánya    

Családi élmény Ausztria legkisebb tárnavasútjával!

Ramsau am Dachstein nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Városok    

Varázslatos csúcshódítások, lélegzetelállító kilátások, vidám kalandok és pihentető felüdülés a hegyekben: ez mind Ramsau am Dachstein.

Ramsauer Wassermühle / Ramsaui vízimalom

#Múzeum    

Ez az utosó, a 64 hajdani ramsaui vízimalom közül.

Red Bull Ring

#Szabadidőpark    

A legendás spielbergi versenypálya átépítési munkálatai után ismét megnyílt az immár Red Bull Ring nevet viselő egykori A1 Ring. Emellett Spielberg számos szabadidős programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Reiteralm

#Dachstein     #Hegy és csúcs    

A gyönyörű alpesi környezet az biciklisek eldorádója: hegyikerékpáros ösvények és Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere várja a látogatókat.

Riesachfall vízesés

#Gyerek túraút     #Vízesés    

A Talbach rohanó vize Schladmingnál torkollik az Enns folyóba. A torkolattól szép túraútvonal vezet egészen a 70 méter magas, lenyűgöző vízesésig. Az út mentén érdekes állomások teszik a túrázást igazi élménnyé.

Riesneralm nyáron

#Dachstein     #Gyerek túraút     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág    

A Schladming-Dachstein régióban található Donnersbachwald felvonójának hegyállomásánál turizmus innovációs díjjal kitüntetett attrakciók várják a gyerekeket. 1820 méteres magasságban található Riesneralm csúcs-élményei: „tierHOLZpark“, „HochSEEsitz“ és „Gipfelbad anno dazumal“. Ezeket az "UNIVERSUM" kiállítás, az "'. Európai mezítlábas csúcsösvény", a "KRISPINI gyermek kincskereső", egy "Gyógynövény tanösvény" és két "Squarechair" egészíti ki.

Rittisberg nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág     #Óriásroller és mountaincart    

Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán a gyerekeket egy nagy játszótér és babakocsival is járható túrautak várják.

Roßlochklamm

#Gyerek túraút     #Szurdok    

A 2,2 km hosszú élményút 20 állomásán különböző feladatok várják a kirándulókat.

Ruine Steinschloss

#Vár és kastély    

A középkori vár Stájerország lemagasabban fekvő vára (1.200 m).

Sackwiesensee

#Tavak    

A Sackwiesensee a legmagasabban fekvő, de a legmelegebb vizű tó a Hochschwab-területen.

Sámson-felvonulás Murauban

#Murau    

2019. augusztus 15-én immár 273. alkalommal tartják meg a híres Sámson-felvonulást. A „Sámson-felvonulás” története, amelyet ilyen formában csak Murau körzetében tartanak, egészen az 1746-ig vezethető vissza.

Schattensee

#Tavak    

A gyönyörű tó a stájer Krakauban megér egy kirándulást.

Schaubergwerk Oberzeiring

#Bánya    

Az oberzeiringi látványbánya bánya egykor a Keleti-Alpok egyik legjelentősebb ezüstbányája volt.

Schladming-Dachstein

#Dachstein     #Régiók    

A Dachstein-hegység impozáns mészkőfalai és lélegzetelállító gleccservilága, valamint a Schladmingi-Tauern lenyűgöző sziklacsúcsai és több mint 300 kristálytiszta vizű hegyi tava paradicsomi állapotokat teremt nemcsak a pihenésre vágyóknak, hanem a gyerekes családoknak is.

Schladming-Dachstein mászóösvényei és mászóparkjai

#Dachstein    

A Schladming-Dachstein régió mászóösvényei és mászóparkjai: 21 mászóösvény, Ausztria legmagasabb Vertical Drop-ja, 6 mászópark .

Schladming-Dachstein Sommercard

#Dachstein     #Üdülési kártya    

A Schladming-Dachstein Sommercard az Alpok egyik legnagyobb kedvezménykártyája, több mint 100 ingyenes nyaralási élménnyel és több mint 100 bónusszal. 2018. május 18. és október 14. között, már egy éjszakás tartózkodás mellé is megkapják a vendégek, a részt vevő több mint 1000 szálláshelyen.

Schloss Eggenberg

#Csillagászat     #Graz     #Park és kert     #Vár és kastély    

Az Eggenberg-kastély Graz egyik legnevezetesebb műemléke.

Schloss Hartberg

#Vár és kastély    

A 12. sz elejéről származó egykori középkori várat 1571-ben a posta-és szállásmester Johann Babtist von Paar tervezte és a kastélyt reneszánsz stílusban átépítette.

Schloss Herberstein

#Park és kert     #Vár és kastély    

Mesés romantika és érdekes kert várja a látogatókat! A kastélyban megismerhetjük, hogyan is éltek a grófok, aki pedig a modern művészetet szereti, annak a herbersteini szobormúzeumot ajánljuk. A kastélyhoz állatkert is tartozik!

Schloss Kornberg

#Múzeum     #Vár és kastély    

A várkastélyban több érdekes kiállítást is találunk.

Schloss Murau

#Murau     #Vár és kastély    

A reneszánsz kastélyban érdekes látnivaló a kápolna, az öreg konyha, a Vasterem, a Macskaterem és a Lovagterem.