Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

5 Fingers kilátó

#Dachstein     #Kilátó     #Salzkammergut    

A magas adrenalinszint garantált a Dachstein-hegységben található Krippenstein hegycsúcson kialakított 5Fingers kilátóhelyen.

A stájerországi Boden-tó

#Dachstein     #Tavak    

A stájer Boden-tó a Schladming-Dachstein régió ékköve. A kirándulások ideális kiindulópontja:a Boden-tó körül tett családi kirándulásoktól a kellemes hegyi túrákon át egészen az Alpok nyújtotta kihívásokig.

Abenteuerpark Planai / Planai Kalandpark

#Dachstein     #Kalandpark    

Az egész család szórakoztató, változatos és izgalmas állomásokra bukkanhat a fák között. Igazi különlegesség a park Dachsteinra nyíló csodálatos kilátása. Ezenkívül saját gyermekparkkal rendelkezik, melyet a családok díjmentesen igénybe vehetnek.

Cápa kilátó a Dachsteinon

#Dachstein     #Kilátó     #Salzkammergut    

8 méter hosszú cápa terpeszkedik Obertraunban, a Krippenstein csúcson. Impozánsan őrködik minden előtte masírozó turista felett a Heilbronner túraúton.

Dachstein Eispalast / Dachstein Jégpalota

#Barlang     #Dachstein     #Gleccser    

A Dachstein-gleccser belsejében található jégpalota egész Ausztriában egyedülálló látványosságnak számít.

Dachstein gleccser / Dachstein Gletscherbahn

#Dachstein     #Gleccser     #Hegy és csúcs     #Kilátó    

A Magas-Dachstein 2996 méteres magasságával Stájerország és az Északi-Kalkalpen legmagasabb hegye. A 2700 méter magasan fekvő Dachstein-gleccser az Alpok legkeletebbre fekvő jégfolyama, a Magyarországhoz legközelebb eső gleccsersíterep.

Dachstein Mammuthöhle / Mammutbarlang

#Barlang     #Dachstein     #Salzkammergut    

Hallstatt fölött található Mammuthöhle (Mammutbarlang) a Dachstein-vonulat legnagyobb barlangja.

Dachstein Rieseneishöhle / Óriás jégbarlang

#Barlang     #Dachstein     #Salzkammergut    

A Hallstätter See felett, a Dachstein északi oldalában nyílik a varázslatos jégbarlang, a Riseneishöhle és a gigantikus méreteiről nevezetes, Mammuthöhle.

Dachstein Sky Walk

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Kilátó    

A Dachstein Sky Walk kilátó-paltform közvetlenül a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásánál található. A kilátó lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre.

Dachstein Welterbe Seilbahn / Krippenstein csúcs

#Dachstein     #Gleccser     #Hallstatt     #Hegy és csúcs     #Kilátó     #Salzkammergut    

A többszakaszos kötélvasúttal szép kirándulást tehetünk a Dachstein hegyi világába.

Dachstein-Salzkammergut

#Dachstein     #Régiók     #Salzkammergut    

A legendák övezte Salzkammergut szívében a hatalmas tömegű Dachstein-hegység lábánál egy különleges gyöngyszem található: Hallstatt, Gosau, Obertraun és Bad Goisern történelmi településeit egy csaknem három és fél ezer éves kulturális örökség köti össze.

Duisitzkarsee

#Dachstein    

Az 1648 méter magasban fekvő tenngerszem az Alpokban túrázók kedvelt célpontja.

Filzmoos nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs    

Filzmoos egy idilli hegyi falucska a Dachstein lábainál. A Papageno-Gondelbahn hegyállomása 1.380 méteren van.

Hauser Kaibling nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Kerékpár    

A Hauser Kaibling az Enn-s völgy felett magasodó, a Schladminger Tauern Seilbahn felvonóval könnyen elérhető, füves hegycsúcs, gyönyörű panorámával és sok báránnyal.

Hochwurzen - Mountain Gokart

#Dachstein     #Óriásroller és mountaincart    

Speciális gokarttal lehet a völgybe leszáguldozni.

Hochwurzen nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág    

A Hochwurzen hegycsúcsára közlekedő modern, tízszemélyes kabinos felvonóval kedvelt túraútvonalak kiindulópontjai érhetők el kényelmesen. A bátrak a hegyről Mountain-gokart, nyári szánkó vagy óriás roller segítségével is lejuthatnak.

Kinderberg-Sattelberg: élményösvény

#Dachstein     #Dinoszaurusz     #Gyerek túraút     #Hegyi gyerekvilág    

A régió legkedveltebb családi kirándulóútjai közé tartozik Ramsauban az 1. Osztrák Természeti és környezeti tanösvény, a Sattelbergen. A 15 különféle természeti és környezeti témájú játszóállomás mellett ott a törpék parasztudvara, az erdei játszóház és a "Kis Ramsau-i Vízivilág" is. A Sattelberg lábánál, egy öreg malom mellett, található a három gyermek-mászóösvény kezdete. Idén egy negyedik ösvény kialakításával összekapcsolódnak és "Kali Mászóösvény-parkjává" épülnek ki.

Krampuszfutás Schladmingban

#Advent és karácsony     #Dachstein    

Kolompolás, lánccsörgés, rémülettel teli arcok: 2019-ben november 23-án kerül megrendezésre a legendás schladmingi krampuszfelvonulás, amely valóságos boszorkánykonyhává varázsolja az alpesi települést.

Lovak Tavaszi Fesztiválja Ramsauban

#Dachstein    

Lovak Tavaszi Fesztiválja Ramsauban, 2019. június 8-9.

National Geographic Túraút: Vad víz túraút Schladmingban

#Dachstein     #Túra    

"Wilde Wasser"-vad vízeket bemutató, tematikus sétaút Schladmingból az Untertalon vezet át a Riesach-vízesésig. A túraút a vad vizek világán keresztül vezet. Schladmingtól a Talbachklamm szurdokon át, tundraszerű tájakon keresztül, jégkorszaki maradványokat érintve a 70 méter magas Riesach vízesésig.

Nyári programok a Schladming-Dachstein régióban

#Dachstein    

2018. június-október. Nyári - őszi programok a Schladming-Dachstein régióban.

Planai Bike Park

#Dachstein     #Kerékpár    

A Planai Bikepark a Planai Seilbahn hegyállomásánál található. A Bikepark 2019-ben zárva tart, újranyitás 2020-ban új útvonalakkal.

Planai nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág    

A Planai hegycsúcson kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. A Planai minden nyári kívánságot teljesít: túrázás, hegyi bringázás, a Hopsiland felfedezése a gyerekekkel, relaxálás vagy kulináris kényeztetés.

Planai-Hochwurzen szánkópálya

#Dachstein     #Szánkópálya    

Szánkózás és Apres Ski hangulat! A Schladming-Dachstein régióban, a Hochwurzenen található Stájerország leghosszabb természetes szánkópályája: 1860 méteres magasságból egy tökéletesen karbantartott, 7 kilométer hosszú pályán csúszhatunk a völgybe, az éjszakai világításnak köszönhetően egészen 23.00 óráig. A pálya mellett több hütte található, így szánkózás közben akár többször is érdemes megállni.

Ramsau am Dachstein nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Városok    

Varázslatos csúcshódítások, lélegzetelállító kilátások, vidám kalandok és pihentető felüdülés a hegyekben: ez mind Ramsau am Dachstein.

Reiteralm

#Dachstein     #Hegy és csúcs    

A gyönyörű alpesi környezet az biciklisek eldorádója: hegyikerékpáros ösvények és Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere várja a látogatókat.

Riesneralm nyáron

#Dachstein     #Gyerek túraút     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág    

A Schladming-Dachstein régióban található Donnersbachwald felvonójának hegyállomásánál turizmus innovációs díjjal kitüntetett attrakciók várják a gyerekeket. 1820 méteres magasságban található Riesneralm csúcs-élményei: „tierHOLZpark“, „HochSEEsitz“ és „Gipfelbad anno dazumal“. Ezeket az "UNIVERSUM" kiállítás, az "'. Európai mezítlábas csúcsösvény", a "KRISPINI gyermek kincskereső", egy "Gyógynövény tanösvény" és két "Squarechair" egészíti ki.

Rittisberg nyáron

#Dachstein     #Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág     #Óriásroller és mountaincart    

Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán a gyerekeket egy nagy játszótér és babakocsival is járható túrautak várják.

Schladming-Dachstein

#Dachstein     #Régiók    

A Dachstein-hegység impozáns mészkőfalai és lélegzetelállító gleccservilága, valamint a Schladmingi-Tauern lenyűgöző sziklacsúcsai és több mint 300 kristálytiszta vizű hegyi tava paradicsomi állapotokat teremt nemcsak a pihenésre vágyóknak, hanem a gyerekes családoknak is.

Schladming-Dachstein mászóösvényei és mászóparkjai

#Dachstein    

A Schladming-Dachstein régió mászóösvényei és mászóparkjai: 21 mászóösvény, Ausztria legmagasabb Vertical Drop-ja, 6 mászópark .

Schladming-Dachstein Sommercard

#Dachstein     #Üdülési kártya    

A Schladming-Dachstein Sommercard az Alpok egyik legnagyobb kedvezménykártyája, több mint 100 ingyenes nyaralási élménnyel és több mint 100 bónusszal. 2018. május 18. és október 14. között, már egy éjszakás tartózkodás mellé is megkapják a vendégek, a részt vevő több mint 1000 szálláshelyen.

Sölkpass - Stájerország legszebb hágója

#Alpesi út     #Dachstein    

Steiermark legszebb hágója a Sölkpass, amely a Sölktali Természeti Parkon vezet át.

Stoderzinken

#Alpesi út     #Dachstein     #Kilátó    

A Gröbmingből alpesi úton elérhető Stoderzinken (2048 m) könnyű megközelíthetősége miatt népszerű kirándulóhely. A legromantikusabb hely a Stoderzinken déli oldalában, lélekvesztő helyen álló fazsindelyes kápolna.

Távolsági túraútvonalak a Dachstein régióban

#Dachstein     #Túra    

A Schladming-Dachstein régió Ausztria közepén fekszik, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy kiindulási és érkezési pontja legyen a szélrózsa minden irányába vezető távolsági túrázásnak. Öt távolsági túraút ígér felejthetetlen élményt: a Dachstein körtúra, a Schladminger Tauern Magasút, a 100-as panorámaút, Gleccserektől a borokig, a Hemma Zarándokút.

Welterbe Spirale kilátó

#Dachstein     #Hallstatt     #Kilátó     #Salzkammergut    

A Welterbe Spirale, a Dachstein kilátójáról szenzációs a kilátás.

ZipLine - repülés a völgybe Stoderzinkenen

#Dachstein     #Kalandpark    

Gröbmingben a Zipline am Stoderzinken a maga nemében Európa legnagyobbja (2500 m repülés két részben, 700 m szintkülönbség, akár 160 m-rel is a talaj fölött).

Régióválasztó