Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Bécsi Egyetem Botanikus Kertje

#Bécs     #Park és kert    

A Belvedere kastély közvetlen közelében található a Bécsi Egyetem Botanikus Kertje, amely izgalmas bepillantást enged a különböző kontinensek növényvilágába.

"Walk of Sports" Radstadtban

#Park és kert    

A híres Walk of Fame Hollywoodi sétány példájára épült e város központjában a Walk of Sports. Itt Ausztria számos híres sportolójának csillaga található, többek között Hermann Maieré, Manuela Riegleré és Andreas Schiffereré.

A bécsi Práter és az Óriáskerék

#Bécs     #Kilátó     #Park és kert     #Szabadidőpark    

Ki ne ismerné a híres bécsi Óriáskereket?! Aki még nem látta, sok más játék mellett kipróbálhatja a Práterben, ahol a gyerekeket egy külön vidámpark is várja. A híres vidámparkot 1766-ban II. József nyitotta meg, az óriáskerék 1897 óta üzemel. A Práternek évente átlagosan 4,2 millió látogatója van. A szezon minden évben március 15-én kezdődik.

Alte-Donau / Gänsehäufel strand

#Bécs     #Kalandpark     #Park és kert     #Strand és fürdő    

A kertekkel, füves napozó területekkel övezett Öreg-Duna a parton fekvő, teraszos éttermekkel, gyalogos és kerékpáros utakkal övezett sétányokkal, strandokkal, játszóterekkel várja a pihenni vágyókat.

Augarten - Porcelánmanufaktúra

#Bécs     #Múzeum     #Park és kert    

Az Augarten egy 52,2 hektáros nyilvános park Bécs legrégebbi barokk kertjével, amely Bécs második kerületében található.

Blumengärten Hirschtetten

#Bécs     #Park és kert    

Bécs egyik legnagyobb természeti parkja a Blumengärten Hirschstetten Donaustadt városrészében található. A parkban a számos tematikus kert mellett piknikmező, rovarjátszótér, állatkert is megtalálható. A parkba a belépés ingyenes

Botanikuskert Salzburgban

#Park és kert     #Salzburg    

Salzburgi gyógynövénykert, alpesi növénykert, hegyi és sík lápvidékek növényei, száraz gyep, konyhakert, rózsakert.

Bruno Kreisky Park

#Bécs     #Park és kert    

A parkban májustól októberig függőágyak csalogatják az arrajárókat, hogy egy kicsit "lógjanak" miközben a parkban időznek.

Burggarten

#Bécs     #Park és kert    

Az 1818-ban léthozott park, a Burggarten a Világörökség része. A Burggartenben a közkedvelt Mozart-emlékművön kívül található a Pálmaház, amelynek két üvegháza van: az egyik kávézó-étterem, a másik pillangóházként funkcionál.

Donauinsel

#Bécs     #Kalandpark     #Park és kert     #Strand és fürdő    

A Dunasziget Európa egyik legnagyobb pihenőterülete. A gyerekek számára van: erdei kötélpálya, hatalmas vízi játszótér és családbarát strand.

Donaupark

#Bécs     #Park és kert    

A park területén nagy- és kisgyerekek számára is találunk játszótereket, külön mozgássérült gyerekeknek kialakított résszel.

Erlebnispark der Sinne

#Park és kert    

5 érzékszerv, 50 állomás, 500 élmény vár minket ebben a szokatlan élményparkban.

Erzherzog Johann Modellpark

#Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Park és kert    

A parkban egy lelkes amatőr művész kicsiben felépítette Ausztria legjelentősebb épületeit János Főherceg tiszteletére .

Grazi Botanikus Kert

#Graz     #Park és kert    

A grazi Karl-Franzens-Universität területén található a botanikus kert. Az 1995-ben épített üvegházban három klímazóna növényeit ismerhetjük meg.

Gyökéraréna Bécsben

#Bécs     #Park és kert    

Ausztria első Gyökérarénájában a föld alá is benézhetnek az érdeklődők.

Haydn-kert

#Fertő tó     #Múzeum     #Park és kert    

A "látványkert" a Haydn-kor növényeivel minden érzékünket megmozgatja.

Helmut-Zilk-Park

#Bécs     #Park és kert    

A Helmut-Zilk-Park 70 ezer négyzetméteres zöldterületén van virágos rét, több mint ötszáz fa, kutyafuttató, közösségi kert valamint játszótér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Kittenberger Élménykertek

#Alsó-Ausztria     #Park és kert    

A Kittenberger Élménykertekben (Kittenberger Erlebnisgärten) 300 témakertben gyönyörködhetünk, a japán kerttől a fűszerkertig! A gyerekeket egy külön kert várja játszótérrel.

Kurpark Oberlaa

#Bécs     #Park és kert    

Érdemes kirándulást tenni a mesés Kurpark Oberlaaban, ahol a kellemes napozó területektől (napozószékekkel) a gyerekeknek örömet adó állatsimogatón át egészen a sportok kedvelőinek épített görkorcsolyapályáig minden megtalálható.

Lainzer Tiergarten

#Állatkert     #Bécs     #Múzeum     #Park és kert    

Az állatkert a Bécsi-erdő területén fekszik. A parkban erdei játszóterek, tanösvények, nyilvános etetés (vaddisznó, muflon, dámvad), vezetett túrák és kirándulások nyújtanak élményt a gyerekeknek.

Naturerlebniszentrum Alpengarten

#Park és kert     #Salzkammergut    

Bad Aussee alpesi kertjében gyerekek és szüleik 12.000 nm-en kb. 2000 különböző alpesi növényt találnak. Közöttük van az Ausztriában honos összes védett alpesi növény.

NaturLesePark / TermészetOlvasóPark

#Park és kert    

Az olvasás a természetben azt jelenti, hogy a természet jeleit érzékeljük, és az összefüggéseket, valamint a jelentéseket felismerjük. Ennek során a természetet olyan „nagy könyvként” olvassuk, melyet bárki olvashat. A neumarkti olvasás a természetben módszert a Zirbitzkogel-Grebenzen Nemzeti Parkban fejlesztették ki, mely a modern embert arra ösztönzi, hogy úgy olvasson a természetben, mintha egy könyvet olvasna.

Ökopark Hartberg, a természet szerelmeseinek

#Park és kert    

A park ökológiai és természettudományi érdekességeket mutat be játékos módon.

Rathausplatz - A bécsi Városháza parkja

#Bécs     #Park és kert    

A Városháza téren minden nyáron ínycsiklandó falatokkal és ingyenes koncertfilm-vetítésekkel várják az érdeklődőket. Télen pedig itt van a híres bécsi karácsonyi vásár, az Adventzauber.

Rosarium (Rózsakert) Bad Sauerbrunnban

#Park és kert    

A rózsakert a monarchiakori fürdőváros központjában, a Kurparkban található. A rózskertben kb. 300 rózsafajta csodálható meg.

Schloss Belvedere

#Bécs     #Múzeum     #Park és kert     #Vár és kastély    

A pompázatos bécsi barokk kastély ma Ausztria egyik legjelentősebb művészeti gyűjteményének számít, amely az osztrák művészet remekeit mutatja be a középkortól a jelenkorig. Termeiben a világ legnagyobb Gustav Klimt-festménygyűjteménye, valamint Egon Schiele és Oskar Kokoschka mesterművei mellett, a francia impresszionizmus és a bécsi Biedermeier kiemelkedő alkotásai is helyet kaptak.

Schloss Eggenberg

#Csillagászat     #Graz     #Park és kert     #Vár és kastély    

Az Eggenberg-kastély Graz egyik legnevezetesebb műemléke.

Schloss Hellbrunn

#Múzeum     #Park és kert     #Salzburg     #Vár és kastély    

Egyedülálló gyöngyszem a manierista Hellbrunni kastély kiterjedt parkkal, a világszerte egyedülálló vízijátékok titokzatos, misztikus grottáival, a víz ereje mozgatta figurákkal, csalafinta szökőkutacskákkal.

Schloss Herberstein

#Park és kert     #Vár és kastély    

Mesés romantika és érdekes kert várja a látogatókat! A kastélyban megismerhetjük, hogyan is éltek a grófok, aki pedig a modern művészetet szereti, annak a herbersteini szobormúzeumot ajánljuk. A kastélyhoz állatkert is tartozik!

Schloss Hof

#Állatkert     #Alsó-Ausztria     #Park és kert     #Vár és kastély    

A Schloss Hof Ausztria legnagyobb vidéki kastélya. A hét teraszon kialakított gyönyörű barokk kert, kézműves műhelyeket és régi osztrák háziállatokat bemutató majorság, kocsikázás, élmény játszótér és állatkert a gyerekek számára is nagy élményt nyújt.

Schlosspark Eisenstadt

#Fertő tó     #Park és kert    

A Schlossparkban egy nagyszerű játszótér is található! A játszótér mellett pedig egy tó van tele halakkal és kacsákkal.

Schlosspark Laxenburg

#Alsó-Ausztria     #Múzeum     #Park és kert     #Vár és kastély    

A romantikus kastélypark a 18. századi kertépítészet kíváló példája. A parkot akár babakocsival is bejárhatjuk. A kellemes séta közben a gyerekek a játszótéren is játszhatnak.

Schlosspark Rechnitz

#Magyar kapcsolat     #Park és kert     #Vár és kastély    

A rohonci vár többször cserélt gazdát. A XVI. században került a Batthyany család birtokába. 1945-ben a visszavonuló SS csapatok felgyújtották.

Schlosspark Schönbrunn

#Bécs     #Park és kert    

Gyerekek számára kihagyhatatlan program a 160 hektár területen fekvő Schönbrunni kastély kertje, akár kastélylátogatás nélkül is!

Schmetterlingsparadies Langschlägerwald

#Állatkert     #Alsó-Ausztria     #Park és kert    

4 hektár területen 500 féle pillangófajtát ismerhetünk meg.

Schönbrunni Kastély Pálmaháza

#Bécs     #Park és kert    

A Schönbrunni Kastély parkjában található Pálmaházat 1881-82-ben Franz Xaver Segenschmid tervei alapján építették, impozáns méreteivel és egyedi vaskonstrukciójával az utolsó ilyen jellegű épületek egyike Európában.

Schweizergarten

#Bécs     #Park és kert    

A Schweizergarten Bécs legrégibb parkjainak egyike.

Sigmund Freud Park

#Bécs     #Park és kert    

A park Bécs belvárosi parkjai közül az egyik legkedveltebb napozó park.

Steinhofgründe

#Bécs     #Park és kert    

A Steinhofgründe egy természetes állapotában megőrzött, 42 hektáros pihenőterület, mely kellemes túrautakkal, tavacskákkal, piknikezésre alkalmas rétekkel, játszóterekkel várja a pihenni vágyókat, és csodálatos kilátással Bécs városára.

Tulln kertjei

#Alsó-Ausztria     #Duna mentén     #Park és kert    

Az évente áprilistól októberig nyitva tartó első európai ökológiai kertkiállítás, a "DIE GARTEN TULLN" az egyik legkedveltebb alsó-ausztriai kiránduló úti cél.

Türkenschanzpark

#Bécs     #Kilátó     #Park és kert    

A természet szerelmesei nem hagyhatják ki a Türkenschanzparkot, amelyben 1683-ban a törökök a közelgő felmentő sereg ellen elsáncolták magukat. Ráadásul a Paulinenwarte kilátótoronyról álomszép körkilátás nyílik.

Villacher Alpengarten - Alpesi kert az alpesi úton

#Gerlitzen     #Karintia     #Park és kert    

A Villacher Alpenstraße 6. számú parkolójánál, 1500 m magasan találjuk a Villacher Alpengartent (villachi alpesi kert).

Vízijátszóterek Bécsben

#Bécs     #Park és kert    

Hat vízijátszótér található Bécsben. A két legnagyobb vízi játszótér a Duna-sziget (Donauinsel) és a víztorony (Wasserturm).

Víztorony vízi játszótér

#Bécs     #Park és kert    

Wasserspielplatz Wasserturm (Víztorony vízi játszótér) Európa legnagyobb vízi játszótere!

Volksgarten

#Bécs     #Park és kert    

Erzsébet császárné rajongóinak feltétlenül el kell látogatniuk a Népkertben található Sissi emlékműhöz.

Wasserpark és Salaärium / Vízipark és Szalérium

#Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Park és kert    

A Wasserpark és Salaärium aromaterápia és Kneipp megálló. Túrával egybekötve vagy egyedüli programként is érdemes felkeresni Mönichkirchenben, amely "Gyógyklimatikus hegyilevegő gyógyüdülőhely" címet viselheti.

Wiener Stadtpark / Városliget

#Bécs     #Park és kert    

A Bécs belvárosában található parkban játszóteret is találunk. Keressük meg az aranyló Johann Strauss emlékművet, amely a világ legtöbbet fotózott emlékművei közé tartozik.

Régióválasztó