Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Abbaye Notre-Dame du Bec

#Normandia     #Templom és kolostor    

A normandiai Bec monostorának alapítástörténete szerint Gilbertus Crispinusszal kapcsolatos Mária miraculum foglalja össze legrövidebben, amely szerint a kiváló és vagyonos Herluin lovag lemondván az evilági dicsőségről és pompáról Krisztus szegénységét kereste, örökölt birtokán, a Burnevilla nevezetű településen monostort alapított Szűz Mária tiszteletére, majd annak apátja lett.

Agon-Coutainville

#Normandia    

Agon-Coutainville, Coutances és Granville között fekszik, a La Manche egyik legszebb tengerparti üdülőhelye. Sétánya és tengerpartján a tipikus 19. századi tengerparti építészet és a modernista művészet alkot kontrasztot.

Az impresszionizmus nyomában Normandiában

#Normandia    

Normandia fontos szerepet játszott a művészeti irányzat keletkezésében.

Barfleur

#Franciaország Legszebb Városkái díj     #Normandia     #Szirt és fok    

Barfleur Franciaország legszebb városkája díj tulajdonosa.

Barneville-Carteret

#Normandia    

Agon-Coutainville-től északra, a félsziget nyugati partján fekszik egy másik népszerű tengerparti üdülőhely: Barneville-Carteret. Ha van egy díj a legszebb tengerparti kunyhókra, akkor a nyaralóhely biztos a nyerők között van

Bayeux-i faliszőnyeg

#Múzeum     #Normandia    

Franciaország egyik legismertebb történelmi emléke, a középkor egyik legérdekesebb alkotása a színezett len szálakkal kihímzett 70 méter hosszú, 50 centi széles kézzel szőtt szőnyeg a normann hódítás előkészületeit Anglia elfoglalását ábrázolja.

Beuvron-en-Auge

#Franciaország Legszebb Városkái díj     #Normandia    

A Franciaország Legszebb Városkája cím birtokosa a Alsó-Normandia régióban, Caen közelében fekszik, híres faszerkezetes házairól.

Château Gaillard

#Normandia     #Vár és kastély    

A Normandia keleti részén, Oroszlánszívű Richárd által épített Château Gaillard a kor egyik legnagyobb, legmodernebb és egyben legköltségesebb erődítménye volt, amely egyszerre szolgált a franciák elleni védekezésre, valamint jó kiindulópont lehetett volna Richárd későbbi hadjárataihoz.

D-Day emlékhelyek Normandiában

#Múzeum     #Normandia     #Tengerpart    

Normandiában 1944. június 6-án reggel fél hétkor kezdődött meg a partraszállás az Omaha, a Utah, a Gold, a Juno és a Sword elnevezésű partszakaszokon. A La Manche-csatorna Caentől északra és északnyugatra lévő 80 kilométeres partszakaszán a mai napig láthatóak a harcok nyomai, egy kikötő és német bunkerek maradványai.

Dieppe

#Normandia    

A La Manche-csatorna partján fekvő Dieppe egy normandiai tengerparti nyaralóhely, az impresszionista festők által gyakran megfestett város.

Honfleur

#Normandia    

Cherbourg, Fécamp, Dieppe, Honfleur és Etretat: városok, amelyek házairól és kikötőiről festett látképek ma a világ legnagyobb múzeumaiban függenek.

Jeanne d'Arc emlékmúzeum

#Múzeum     #Normandia    

Jeanne d'Arc emlékmúzeum a százéves háború mitikus hősnőjének emlékére az észak-franciaországi Rouenban.

Jeanne d'Arc fesztivál Rouen-ban

#Normandia    

Minden évben hatalmas középkori fesztivállal ünneplik meg az Orléans-i Szüzet.

Jumièges-i apátság

#Normandia     #Templom és kolostor    

Fehér tornyai, amelyek majdnem 50 méterrel emelkednek a Szajna fölé, minden alkalommal meglepetést és csodálatot váltanak ki a látogatókból. 19. századi lerombolásával elnyerte a „Franciaország legszebb romja” elnevezést Victor Hugo-tól és igazi romantikus jelleget kölcsönzött az apátságnak.

L'Armada - Rouen-i nemzetközi vitorlástalálkozó

#Normandia    

A Rouen-i Armada a világ egyik legnagyobb nyilvánosan látogatható tengerészeti rendezvénye, amely Franciaország legfontosabb eseményei közé sorolható. 2019-ben a rendezvényre több mint 10 millió látogatót várnak.

La Bouille, az impresszionista város

#Normandia    

A városkában alkotott Alfred Sisley, impresszionista festő.

Le Havre

#Normandia     #Világörökség    

Normandiai legnagyobb városa, 2005 óta az UNESCO Világörökség része. Le Havre ma egy modern, nyitott művészeti nagyváros, tengerparti fürdőváros, forgalmas kikötő.

Le Rozel - a neandervölgyiek lakhelye

#Normandia     #Szirt és fok    

A tengerparti városka nemcsak homokos strandjáról híres, hanem egykor a neandervölgyiek lakóhelye volt.

Megemlékezési ünnepségek Normandiában a partraszállás 75. évfordulóján

#Normandia    

2019-ben Normandia a partraszállás 75. évfordulója alkalmából sokrétű programot kínál: nemzetközi megemlékezések, modern múzeumi kiállítások, egyidejűleg megrendezett tűzijátékok a tengerpart mentén, nemzetközi ejtőernyősök Sainte-Mère-Eglise felett, összejövetelek Omaha partjánál és még sok más érdekes esemény.

Monet háza Givernyben

#Jelentős Kertek díj     #Múzeum     #Normandia    

Monet háza Normandiában a második leglátogatottabb helyszín Mont-Saint-Michel után.

Mont-Saint-Michel

#Normandia     #Sziget     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A 8. századi templomegyüttes ma már az UNESCO Világörökség része, évente több mint 3 millióan látogatják.

Musee Christian Dior

#Múzeum     #Normandia    

Christian Dior divattervező 1905-ben született Granville-ben egy mosószerekkel foglalkozó nagyiparos családjában. A villa, ahol Dior a gyermekkorát töltötte ma múzeum.

Omaha Beach

#Normandia    

Omaha Beach volt a fedőneve az egyik normandiai partszakasznak, ahol szövetségesek szálltak partra Franciaországban 1944. június 6-án. A partszakasz a La Manche-csatornával szemben volt, és 5 mérföld (8 kilométer) hosszúságúra nyúlt.

Portbail

#Normandia    

Ez a festői kisváros a Barneville-Carteret-től délre található. Délre homokdűnék, északra, sós mocsarak vannak.

Rouen

#Normandia    

Rouen az egyetlen olyan település Franciaországban, amelyet „ville-musée”, azaz múzeumváros néven emlegetnek. Katedrálisa, gótikus templomai, fagerendás, normann házakkal teli óvárosa, múzeumai, történelmi emlékhelyei turisták millióit vonzzák.

Saint Georges apátság

#Normandia     #Templom és kolostor    

Rouen-től 12 km-re, a Szajna egyik kanyarjában, Saint-Martin de Boscherville-nál található Felső-Normandia egyik legfontosabb román kolostora.

Saint-Germain-des-Vaux

#Normandia    

Az itt található kikötőt, François-Médard Racine-ról, a Napóleon egyik leghíresebb "kalózáról" nevezték el. Napóleon által kibocsátott engedély felhatalmazta, hogy háborús időkben Franciaország számára ellenséges hajókat megtámadhasson.

Utah Beach

#Normandia    

Utah Beach volt a fedőneve a legnyugatibb partszakasznak, ahol a szövetségesek az Overlord hadművelet keretében szálltak partra 1944. június 6-án. A partszakasz mintegy 5 km hosszúságú volt, Pouppeville-től egyészen La Madeleine, Manche városáig terjedt.

Régióválasztó