Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

1. Osztrák Karácsony Múzeum

#Advent és karácsony     #Múzeum    

Antik karácsonyfadíszek, amelyeket kisvonattal csodálhatunk meg! Steyrben található világ legnagyobb karácsonyi magángyűjteménye: 18.200 tárgy 1830-2000 közötti időből.

1. Osztrák Krampuszmúzeum

#Advent és karácsony     #Karintia     #Múzeum    

A Krampusz múzeum a Suetschach környéki téli népszokásokba enged bepillantást.

Advent a Johannesbachklamm szurdokban

#Advent és karácsony     #Alsó-Ausztria    

Álomszép természeti környezetben, a Johannesbachklamm szurdokban megrendezett Würflachi Adventi Vásár szó szerint mindenkit elbűvöl.

Advent Alsó-Ausztriában

#Advent és karácsony     #Alsó-Ausztria    

A közel 300 alsó-ausztiai tradicionális karácsonyi vásár hangulata elvarázsolja a látogatókat. A kastélyok ünnepi díszbe öltöznek, mindenhol érezni a karácsonyi mézeskalácsok és a forró italok - a forralt bor, a forralt must és a puncs- illatát.

Advent Burgenlandban

#Advent és karácsony    

Ünnepi sokadalom várja vendégeit az Esterházy-kastélyban és a Lackenbachi kastélyban. Raidingban Liszt Ferenc szülőháza elött felcsendül a Csendes éj c. híres karácsonyi dal. Stadtschlainingban pedig különleges középkori karácsonyi vásár hív nézelődésre.

Advent Grazban

#Advent és karácsony     #Graz    

Grazban 2019. november 22-én nyitnak a karácsonyi vásárok. A város ilyenkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll.

Advent Steyrben

#Advent és karácsony    

Steyrben úgy érezhetik magukat az adventi időszakban ide látogatók mintha visszautaztak volna néhány évszázadot az időben. Mi lehet annál szebb, mint egy karácsony előtti időben tett látogatás abba a városba, ahol a "Christkindl" (Jézuska) lakik?

Advent Tirolban

#Advent és karácsony    

Advent és karácsony Tirolban - a hegyek tartományában a csillogó városi események mellett hagyományőrző hegyi karácsonyok jellemzik az év legmeghittebb időszakát.

Advent varázslat Karintiában

#Advent és karácsony     #Karintia    

Az adventi időszakban Karintiában hagyományőrző karácsonyi vásárok csábítanak időtöltésre. A téli napforduló alkalmával krampuszok lepik el az utcákat és űzik ki hangos kolompolással és kerepeléssel a rossz szellemeket.

Adventi vásárok Felső-Ausztriában

#Advent és karácsony     #Salzkammergut    

Karácsonyi hangulat, ünnepi fényár és édes illatgomolyagok várják a vendégeket Felső-Ausztria karácsonyi vásárain - idilli történelmi óvárosokban vagy a Wolfgangsee partján.

Adventi vásárok Salzburg tartományban

#Advent és karácsony    

A karácsonyvárás heteiben romantikus színdarab díszleteinek képét öltik fel Salzburg tartomány falvai, városkái: gonddal díszített kirakatok, ünnepi girlandok, karácsonyi kivilágítás, adventi vásárok.

Adventi vásárok Vorarlbergben

#Advent és karácsony     #Boden-tó    

Vorarlberg adventi ünnepségeihez a Bregenzi-erdő idilli faházai, a környék fejedelmi hegycsúcsai és a Boden-tó kínál festői kulisszát.

Christkindl plébánia

#Advent és karácsony     #Templom és kolostor    

A Steyrben található búcsújáró templomban látható a világ legnagyobb betleheme.

Csendes éj

#Advent és karácsony    

A Franz Xaver Gruber és Joseph Mohr szerezte "Csendes éj, szentséges éj" 1818. szentestéjén Oberndorf bei Salzburgban, a Szent Miklós templom éjféli miséjén csendült fel először.

Csendes éj kápolna és múzeum

#Advent és karácsony     #Múzeum     #Templom és kolostor    

Oberndorfban született és csendült fel először Joseph Mohr és Franz Xaver Gruber szerzeménye, a Stille Nacht c. karácsonyi dal. Az oberndorfi templom helyén ma kápolna áll Gruber és Mohr emlékére.

Csendes éj nyomában

#Advent és karácsony    

A Csendes éj 2011 óta Ausztria szellemi kulturális örökségének része és az ausztriai karácsonyi hagyományok szimbóluma. Több mint 300 nyelvre és nyelvjárásra fordították le. Salzburg tartományban 7 település őrzi a Csendes éj szerzőinek emlékét.

Karácsony Salzburgban

#Advent és karácsony     #Salzburg    

Salzburg a téli időszakban igazán különleges, romantikus oldaláról mutatkozik be. A város hófehér lepelbe bújtatott történelmi központja mesés helyszínként szolgál a hangulatos adventi vásárokhoz, a zenei koncertekhez és a betlehemi játékokhoz.

Karácsonyi Múzeum Salzburgban

#Advent és karácsony     #Salzburg    

Több ezer 1840-1940 közötti karácsonyi emlék látható Salzburg karácsonyi múzeumában.

Karácsonyi vásárok Bécsben

#Advent és karácsony     #Bécs    

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át.

Karácsonyi vásárok Stájerországban

#Advent és karácsony    

A tartomány minden szegletében kicsi és csendes, vagy nagy és színes adventi vásárok várják a vendégeket. Kézműves termékek, kulináris finomságok és koncertek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Krampuszfutás Grazban

#Advent és karácsony     #Graz    

Két órán keresztül több mint 500 ijesztő és ördögi maskarás figura vonul fel Graz főutcáján.

Krampuszfutás Klagenfurtban

#Advent és karácsony     #Karintia     #Wörthi-tó    

Ausztria legnagyobb krampuszfelvonulásán, Klagenfurtban mintegy 1.000 rémisztő kinézetű maskarás lepi el a várost, akik gondos munkával kialakított, akár 4 méter magas maszkok mögé rejtőznek.

Krampuszfutás Schladmingban

#Advent és karácsony     #Dachstein    

Kolompolás, lánccsörgés, rémülettel teli arcok: 2019-ben november 23-án kerül megrendezésre a legendás schladmingi krampuszfelvonulás, amely valóságos boszorkánykonyhává varázsolja az alpesi települést.

Mariazell-i krampuszfelvonulás

#Advent és karácsony    

A művészien kifaragott busóálarcok szerint a mitikus lényeket két csoportba – a jók és a rosszak csoportjába – oszthatjuk. A busójárás Magas-Stájerországban szerencsét hozó népszokás, amikor a busók kolompjaik segítségével elűzik a tél gonosz szellemeit és az óévet.

Mühlviertler Weihnachtsmuseum

#Advent és karácsony     #Múzeum    

A múzeumban karácsonyfadíszeket, betlehemeket láthatunk az 1800-1960 közötti időszakból.

Öblarni krampuszjáték

#Advent és karácsony     #Világörökség    

Az öblarni krampuszjáték UNESCO kulturális világörökség része. A 18. századi eredeti szövegekkel előadott Öblarni Krampuszjátékok az utolsó ilyen típusú népi színjátékok közé tartozik Stájerországban.

Stájerország legmagasabban fekvő adventi vására

#Advent és karácsony    

1640 méteren már egész közel vagyunk a mennyországhoz, különösen akkor, ha a karácsonyt megelőző időszakban Stájerország legmagasabban fekvő adventi vásárában járunk.

Stille Nacht Land Salzburg

#Advent és karácsony    

A világhírű karácsonyi dal nyomában Salzburgban és Salzburg tartományban.

Stille Nacht Museum

#Advent és karácsony     #Múzeum    

Franz Xaver Gruber egykori lakóháza Halleinben a "Csendes éj, szentséges éj" karácsonyi ének keletkezésének és elterjedésének történetével ismertet meg. A múzeumban látható a dal eredeti partitúrájának kézirata.

Tiroler Krippenmuseum / Tiroli Jászolmúzeum

#Advent és karácsony     #Múzeum    

A múzeumban az érdeklődők megismerkedhetnek tiroli betlehem készítés művészetével, a népi kultúrával és a jászol készítés technikáival.

Weihnachtspostamt / Karácsonyi Postahivatal

#Advent és karácsony    

Immár 70. alkalommal nyitja meg kapuit a Karácsonyi Postahivatal Steyrben. A levelek, amelyeket gyermekek a Jézuskának küldenek a világ minden tájáról, Christkindlbe érkeznek a Karácsonyi Postahivatalhoz, és innen megválaszolják őket.

Régióválasztó