A tésztához:
250 g liszt
3 tojás
5 g só
kb. 50 ml langyos víz
A Käsespätzle-hez:
Vaj
1 hagyma, kockára vágva
100 g reszelt hegyi sajt
Tálaláshoz:
Sült hagyma
petrezselyem
só és bors
Dolgozzuk össze a lisztet, a tojást, a sót és a vizet fakanállal, úgyhogy egy lágy tésztát kapunk. Szaggassuk ki a tésztát Nyomja meg a tésztát forrásban lévő sós vízbe, forraljuk fel egyszer, szűrjük le, majd hűtsük le.
Melegítsük meg a serpenyőt, és enyhén süssük világos barnára a kockára vágott hagymát vajban. Tegyük hozzá a spätzle-t a serpenyőbe, és forrósítsuk át, majd adjuk hozzá a sajtot, és hagyjuk megolvadni. Fűszerezzük sóval és borssal. Tálaljuk sülthagymával és petrezselyemmel.
A sült hagymát könnyedén elkészíthetjük: hámozzuk meg a hagymát, vágjuk vékony szeletekre, szórjuk meg pirospaprikával és liszttel, majd süssük forró olajban aranybarnára.
|
Értékeld te is!