Nehézségi szint: közepes
Elkészítési idő: 45 perc
Adagok: 4
Tipp vegetáriánusoknak: cseréljük ki a szalonnakockákat sajtkockákra, és jó ízű zöldséglevest használjunk.
Öntsünk egy kis meleg tejet a apróra vágott zsömlére, és hagyjuk, hogy pár percig ázzon. Időközben pirítsuk meg a szalonnát vajban.
Adjuk hozzá a tej többi részét, a tojást és a szalonnakockákat a zsömléhez, sóhoz, és mindent kézzel keverjük össze. Keverje hozzá a zsemlemorzsát is. Ha a tészta túl nedves, adjon hozzá több morzsát.
Nedves kézzel formázzunk 8–12 azonos méretű gombócot, majd 10–15 percig sózott vízben forraljuk.
Helyezze a tiroli szalonna gombócokat egy nagy tálba, öntsük rá húslevest és szorjuk meg metélőhagymával.
|
Értékeld te is!