» Németország » Baden-Württemberg » Baden-Württemberg
A világ egyik legismertebb tájjellegű terméke, a fekete-erdei sonka hagyományos készítési módját és jelentőségét mutatja be egy pénteken megnyílt múzeum a németországi Baden-Württembergben.
A Schwarzwälder Schinkenmuseumnak a tartomány legmagasabb hegyén, az 1493 méter magas Feldbergen lévő kilátótoronyban alakított ki helyet a Fekete-erdei Sonkagyártók Szövetsége 100 ezer euró költséggel, két évi előkészület után.
Az európai uniós eredetvédelmet élvező, több évszázados hagyományokra visszatekintő fekete-erdei sonka a termelők szerint a világ egyik legismertebb tájjellegű élelmiszere, évente 8,5 milliót adnak el belőle.
A bükkfaforgáccsal füstölt sonka a Schwarzwald vidékének egyik fő jellegzetessége a cseresznyetorta, a kakukkos óra és a pomponkalap mellett.
A sonkamúzeum nyaranta tart nyitva.
|
Értékeld te is!