Velence 2025-ben megduplázza a belépődíjas napok számát

2024. október 24.

print Hetedhétország.hu

Velence 2025-ben megduplázza a belépődíjas napok számát

Azoknak, akik közvetlenül a látogatás előtt foglalnak, tíz eurót kell majd fizetniük.





Velence 2025-ben is belépődíjat szed az egy napra érkezőktől. Csaknem megduplázódik azoknak a napoknak a száma, amelyeken a díjat fizetni kell, 29-ről 54-re. A díjat 2025. április 18-tól (nagypéntek) május 4-ig, majd május második hétvégéjétől 2025. július 27-ig péntektől vasárnapig, beleértve a június 2-i munkaszüneti napot is, kell majd beszedni.

Az intézkedés a 2024-es évhez hasonlóan 8.30-tól 16.00 óráig érvényes, a díj pedig 5 euró. A belépődíj megduplázódik, és 10 euróra emelkedik azok számára, akik a látogatás előtt csak négy nappal foglaltak.

„Mi voltunk az első város a világon, amely a túlzott tömegturizmus problémájával foglalkozott. A turizmust időben és térben is szabályozni kell” - hangsúlyozta Luigi Brugnaro polgármester. „Az idei tesztfázis a polgároknak és a vállalkozásoknak nem okozott problémát” - magyarázta.

Az idén először bevezetett belépődíj több mint 2,4 millió eurót hozott a lagúnavárosnak. A tesztfázis 29 napján összesen 485 000 fizető látogatót regisztráltak. Az első tesztfázisban a belépődíj általában 5 euró volt reggel 8.30 és délután 4 óra között, főként hétvégén.

A díj befizetésekor a turisták egy QR-kódot töltöttek le mobiltelefonjukra az interneten keresztül. Ennek elmulasztása akár 300 eurós bírságot is vonhat maga után, ha a lagúnavárosban ellenőrzik. A tesztfázis során egy sor kivétel volt: a helyieknek, a szállodai vendégeknek és a 14 év alatti gyerekeknek például semmit sem kellett fizetniük. Ez a jövőben is így marad.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play