Rómában a Trevi-kutat restaurálják, ezért érdekesen közelíthető meg

2024. október 8.

print Hetedhétország.hu

Rómában a Trevi-kutat restaurálják, ezért érdekesen közelíthető meg

Róma egy kísérleti projekt keretében korlátozott hozzáférést tesztel a Fontana di Trevihez. 





A 2025-ös római katolikus jubileumi évben egy kísérleti projekt keretében korlátozzák a Trevi-kút látogatását. A jövőben bevezethetik a római nevezetesség látogatásának díját - mondta Roberto Gualtieri római polgármester sajtótájékoztatóján. A polgármester egyúttal bejelentette, hogy rendkívüli restaurálási munkálatok kezdődnek a szökőkútnál.

Egy hónapon belül egy patkó alakú sétányt helyeznek el a medencében, amelyen a látogatók sétálhatnak. A sétány csak korlátozottan lesz járható, ezért most indul a Trevi-kút korlátozott megközelíthetőségének kísérleti szakasza, amelyet véglegesen a munkálatok végén, az évforduló kezdetére vezetnek be. Egy későbbi fázisban Gualtieri szerint a hozzáférésért „kis összegű díj” felszámítását is fontolóra veszik.

A polgármester elmondta, hogy a turisták továbbra is bedobhatnak egy érmét egy „kosárba” a gyaloghídról. Egy babona szerint minden látogatónak, aki biztosra akar menni, hogy visszatér az Örök Városba, a vállán át kell dobnia egy érmét a Trevi-kútba. 

A Fontana di Trevi évi hárommillió látogatójával a világ egyik leglátogatottabb látványossága. A barokk szökőkutat többen is önreklámozásra használják, ezért a város súlyos bírságokkal próbálja megvédeni a látványosságot a fürdőzőktől. Aki engedély nélkül lép a vízbe, annak 450 eurót kell fizetnie. Ez az elmúlt forró nyári hetekben újra és újra megtörtént.

Jövőre az olasz főváros 30 millió zarándokot vár Rómába a katolikus jubileumi évre. A nagyszabású esemény december 24-én kezdődik. Róma a jubileumra kicsinosítja magát, és jelenleg is javítja infrastruktúráját.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play