Szentségtörés: A rómaiaknak nem tetszik, hogy egy Burger King nyílik a Vatikán közelében

2024. szeptember 19.

print Hetedhétország.hu

Szentségtörés: A rómaiaknak nem tetszik, hogy egy Burger King nyílik a Vatikán közelében

A környék lakói a gyorsétterem negatív hatásaitól tartanak. 





A Burger King gyorsétteremóriás a Vatikán közvetlen közelében tervez fiókot nyitni: a gyorsétteremlánc a Porta Cavalleggerinél, a Szent Péter tértől mindössze mintegy 350 méterre szeretne üzletet nyitni - jelentette a La Repubblica című római napilap.

A terv tiltakozást váltott ki a környék lakói körében. A közlekedésre gyakorolt negatív hatásoktól és a turisták még nagyobb beáramlásától tartanak a környékre.

2016-ban a McDonald's a szomszédok és a bíborosok tiltakozása ellenére nyitott egy vitatott fiókot nem messze a Vatikántól. A gyorsétterem egy olyan épületben található, amely a Pápai Állam tulajdonában van, amely bérbe adja a helyiségeket. Ez néhány bíborost is feldühített. Joseph Ratzinger egy kőhajításnyira lakott, mielőtt XVI. Benedek pápává választották.

Legalább 30 millió zarándokot várnak Rómába a 2025-ös katolikus egyházi évre, amely 2024. december 24-én kezdődik „A remény zarándokai” mottóval. A város felkészül a hívők rohamára, de a lakosoknak aggodalmaik vannak. Panaszkodnak a túl sok gyorsétteremre és üdülőházra, valamint a túlárazott éttermekre.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play