Lecsúszott a drótkötélpálya kabinja, az utasok már búcsúztak a rokonoktól - videó

2024. július 28.

print Hetedhétország.hu

Lecsúszott a drótkötélpálya kabinja, az utasok már búcsúztak a rokonoktól - videó

A Dolomitokban történt baleset majdnem katasztrofálisan végződött.





Nehéz elképzelni azt a félelmet, amit egy drótkötélpálya kabinjában ülők éreztek. Amikor hirtelen megcsúszott a kabinjuk, halálos félelemben voltak.

A Maggiore-tónál történt, kilenc halálos áldozattal járó katasztrofális kötélpálya-baleset képei még mindig frissen élnek a fejünkben. Nem csoda, hogy az olaszországi Cortina d' Ampezzóban egy drótkötélpálya kabinjának 30 utasa valószínűleg halálra rémült, amikor ide-oda rázkódtak.

A Tofane-hegycsúcson tett utazás után az utasok vissza akartak térni a völgybe. Ez majdnem katasztrófához vezetett. A gondola több métert csúszott a mélybe. A fedélzeten utazók pánikja ennek megfelelően nagy volt.

„Olyan volt, mintha szabadesésben lennénk, az emberek sikoltoztak a félelemtől” - mondta egy utas a Tribuna di Treviso című helyi olasz lapnak. Az utasoknak több órán át kellett kitartaniuk a kabinban. A helyi újság szintén drámai jelenetekről számolt be. Több utas megpróbálta elérni hozzátartozóit, hogy elbúcsúzzon tőlük.

Végül minden jól alakult, és senki sem sérült meg. A technikusoknak végül sikerült visszavinniük az utasokat az állomásra - a vészfék korábban megakadályozta, hogy a vonat tovább csússzon. Az ügyben vizsgálatot indítottak. Jelenleg azt feltételezik, hogy a hiba az elektronikában volt.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play