Elektromos járművek parádéja Bécsben

2019. szeptember 7.

print Eurocomm-PR

Elektromos járművek parádéja Bécsben

A világ leghosszabb, elektromos járművekből álló konvojával szeretne bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe a bécsi E-Mobilitási Parádé. 2019. szeptember 7-én több mint nyolcszáz elektromos meghajtású jármű köröz majd a Ringen.





Több mint 800 e-autót, e-buszt, e-teherautót, e-biciklit, e-rollert és e-mopedet várnak 2019. szeptember 7-én, délután a bécsi Ringre, ahol a világ leghosszabb, elektromos meghajtású járművekből álló konvojával szeretnének bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe. A rekordkísérletben bárki részt vehet, aki előzetesen regisztrálta elektromos járművét – a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien például e-autóbusszal és a még tesztelés alatt álló önvezető e-buszával is képviselteti majd magát.

A rekordkísérletre az E-Mobilitási Parádé keretén belül, délután 15 és 17 óra között kerül sor. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a klímabarát mobilitásra. Bemelegítésként, reggel 10 órától a Gänsbachergasse 1-ben óriási e-mobilitási piactér várja az érdeklődőket járműbemutatókkal, tesztvezetéssel, előadásokkal és hasznos tanácsokkal, tippekkel. Ezt követi az elektromos járművek felvonulása „Rock den Ring” mottóval a Ringen - ami egyben a rekordkísérlet is – majd 17 órától a Heldenplatzon sorakoznak fel a járművek, ahol színes program várja a résztvevőket.

Részletes program:

www.rockdenring.wien

 

Címlapfotó: A Wiener Linien elektromos autóbusza Bécs belvárosában © Wiener Linien / Thomas Jantzen

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play