» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino
Hozzávalók:
• 1 l víz
• só, bors
• 250 g polenta
• 600 g gomba (pl. gomba, rókagomba, vargánya)
• 2 hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál vaj
• 1 evőkanál olaj
• 4 evőkanál parmezán sajt
• 1 csipetnyi citromlé
• Chili por
• Opcionális: 50 g speck
Elkészítés:
1. Sós vizet forralunk. Ezután lassan beleöntjük a polentát, és fakanállal (egy irányban), kívülről befelé keverjük. Időnként megkeverjük, amíg krémes masszát nem kapunk. Ezután vegyük le a tűzhelyről és fedjük le.
2. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finom szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát vaj-olaj keveréken áttetszőre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és addig pirítjuk, amíg a kifolyó folyadék el nem párolog. Ízlés szerint citromlével, sóval, borssal és chiliporral ízesítjük.
3. A polentát mélytányérokba helyezzük, a tetejére a gombát elrendezzük, és megszórjuk reszelt parmezánnal. Ízlés szerint sült szalonnakockákkal finomítjuk, és mindent forrón tálalunk.
|
Értékeld te is!