» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Lignano

Lignano - Strandok, látnivalók, kirándulóhelyek


Értékeld Te is:

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.


ÖLTÖZKÖDÉSI SZABÁLYOK

2024. májustól új öltözködési szabályzat van érvényben a strandtól távol. Aki elhagyja a strandot, annak nem csak bikinit és fürdőnadrágot kell viselnie, a gyerekek mentesülnek a rendelet alól. Mindenkit érint, aki elmúlt tizenkét éves. 

A férfiaknak a rövidnadrág mellett pólót is kell viselniük, ha például enni vagy inni szeretnének a stranddal szemben. A nőknek a bikini és a fürdőruha fölött is viselniük kell valamit. A szabályok megszegését legalább 25 eurós bírsággal büntetik. A „visszaeső szabálysértők” akár 500 euróra is megbírságolhatók. Aki túl sok meztelen bőrt mutat, azt felszólítják, hogy azonnal viseljen megfelelő ruházatot.

A kibővített öltözködési szabályok azonban nem csak a strandtól távol eső nyilvános helyeken érvényesek. Az új szabályok azt is büntetik, aki mások számára látható, privát, szabadtéri területeken mutogatja magát meztelenül. Ide tartoznak például az olyan erkélyek és kertek, amelyek nem átláthatatlanok.



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Lignano
Cím:33054 Lignano Sabbiadoro
GPS: 45° 41′ 35.09124″, 13° 8′ 47.60812″
Honlap: http://www.lignanovacanze.org

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward