A Bärenschützklamm-szurdok a felújítási munkálatokat követően újra megnyílik

2024. szeptember 11.

print Hetedhétország.hu

A Bärenschützklamm-szurdok a felújítási munkálatokat követően újra megnyílik

A népszerű stájerországi kirándulóhely több mint négy év után újra látogatható. 





A népszerű stájerországi kirándulóhely több mint négy év után újra látogatható. A Bärenschützklamm-szurdokot 2020-as bezárásáig több tízezren látogatták. A megnyitót szeptember 22-re tervezik.

A Bärenschützklamm-szurdok (Medve-szurdok), Stájerország népszerű kirándulóhelye, ahol évente mintegy 40 ezren kirándulnak, szeptember 22-én, több mint négy évvel egy végzetes sziklaomlás és átfogó felújítás után újra megnyílik.

2020. július 8-án a szurdok egyik gyaloghídjánál lévő fotópontnál több szikla a látogatókra zuhant. Három ember életét vesztette. Bár az ügyészség által indított büntetőeljárást gyorsan lezárták, mivel „előre nem látható természeti eseményről” volt szó, a hatóságok az újranyitás előtt intézkedéseket írtak elő. Ezért a védőszerkezetekre forrásokat kellett gyűjteni, hogy a kockázatokat a lehető legkisebbre csökkentsék.

Eredetileg körülbelül egymillió euróra számítottak, de hamarosan kiderült, hogy a mászórendszer nagy részét is fel kell újítani. A 164 hídból és létrából mostanra 114-et teljesen felújítottak. Ezen kívül tíz acélhálós szerkezet van a szurdok felett, amelyek a sziklaomlásokat hivatottak megakadályozni. Néhány acélháló 60 méter hosszú és négy méter magas - magyarázta Gerhard Jantscher, az Alpesi Klub Mixnitz-i szekciójának elnöke.

A járhatatlan terep miatt a munkálatok nagy részét helikopteres repülések segítségével kellett elvégezni. Végül öbb mint 1,7 millió eurót költöttek védelmi és javítási munkálatokra. -

A nyitás mintegy másfél évet késett a kiterjedt felújítási munkálatok miatt, beleértve az átütemezéseket és az időnként rossz időjárási körülményeket is. A szurdok azonban most szeptember 22-én újra megnyílik a kirándulók előtt. 

A szurdok 2024. szeptember 22-től október 31-ig lesz nyitva. A téli zárás után, majd 2025. május 1-jén nyitja meg újra kapuit.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play