Látványos videó: Háromméteres cápát fogtak Triesztnél

2024. július 28.

print Hetedhétország.hu

Látványos videó: Háromméteres cápát fogtak Triesztnél

Az állatot visszaengedték a természetbe.

 




Egy halász valójában tonhalat akart fogni Miramare partjainál szombaton. Ám ekkor hirtelen egy háromméteres cápa akadt a zsinórjára.

Meglepő fogást ejtett egy halász szombat délután a Trieszti-öbölben. Mint arról a „Trieste Café” beszámol, a férfi 11.30 körül a Miramare partjainál lévő csónakjával tonhalat akart fogni. Hirtelen azonban egy cápát akasztott horogra. Állítólag egy körülbelül három méter hosszú „közönséges csikócápáról” van szó. „A cápát elengedték, miután a halásznak sikerült fogóval eltávolítania a horgot” - jelentették. Mindezt videóra vették.

Tavaly egy fiatal halász (13 éves) hasonló élményben volt része a nyílt tengeren Lignano előtt. Ő is kifogott és visszaengedett egy „közönséges csikócápát”, amely körülbelül három méter hosszú volt, és körülbelül 100 kilogrammot nyomott. Az olasz tonhal klub elnöke, Gianbattista Zen akkoriban „látványosnak” nevezte a cápa észlelését és a fogást. Zen szerint az utóbbi években egyre kevesebb cápát láttak, szemben az 1990-es évekkel. Akkoriban 400 kilogrammnál is nehezebb példányokat fedeztek fel Lignanónál.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play