Szédítő új látványosság nyílt meg Umbriában - videóval

2024. március 29.

print Hetedhétország.hu

Szédítő új látványosság nyílt meg Umbriában - videóval

Húsvétkor átadták Európa legmagasabb tibeti függőhídját.





Szédítő új látványosság, Európa legmagasabb tibeti függőhídja nyílt meg az umbriai Sellanóban.

Umbria egyike azon kevés olaszországi régióknak, amelyeknek nincs tengerpartja. Most azonban eggyel több vonzerővel rendelkezik - írja a La Rebubblica. Március végén ugyanis megnyitották Európa legmagasabb tibeti hídját az Umbria szívében fekvő Sellanóban: 517 méter hosszú, 175 méter magas - és 1023 lépcsőfoka van.

Az új függőhíd Sellano és Montesanto között ível. Az Umbria dombjain fekvő festői kisvárost az 517 méter hosszú, 175 méter magasan fekvő építmény köti össze Montesantóval. A bátor lelkeknek 1023 lépcsőfokon kell átkelniük - ugyanis a híd felfelé halad, és az átkelés során 68 méternyi magasságot kell megmászni. A La Repubblica című olasz napilap szerint körülbelül 40 percig tart átjutni a túloldalra.

A függőhídon egyszerre legfeljebb 75 ember tartózkodhat, és az átkeléskor biztosítani kell magunkat. A jegyek online foglalhatók, és felnőtteknek személyenként 25 euróba kerülnek. Az 1,20 méter alatti gyermekek nem léphetnek fel a hídra.

Az új sellanói attrakció megegyezik a tibeti függőhidak európai magassági rekordjával. A portugáliai Arouca 516 ugyanilyen magasan van a föld felett, de alig két méterrel rövidebb. A világ leghosszabb gyalogos függőhídja a csehországi Dolní Moravában található. Ez az úgynevezett Égi híd 721 méter hosszú, de "csak" 95 méterrel lóg a föld felett.

(címlapfotó: pixabay)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play