Nagyszabású Rembrandt-kiállítás nyílik Bécsben

2024. február 2.

print Hetedhétország.hu

Nagyszabású Rembrandt-kiállítás nyílik Bécsben

 A várható óriási érdeklődés miatt már most elkezdték a jegyárusítást.





Bemutatta 2024-es kiállítási programját a bécsi Szépművészeti Múzeum, a Kunsthistorisches Museum, ahol először rendeznek nagyszabású Rembrandt-kiállítást. A várható óriási érdeklődés miatt már most elkezdték a jegyárusítást.

Óriási durranással, nagyszabású Rembrandt-kiállítással búcsúzik a bécsi Szépművészeti Múzeum, a KHM igazgatónője, Sabine Haag, aki tizenhat éve vezeti a neves kiállítóházat.

Samuel van Hoogstraten: Idős férfi az ablakban, 1653, Kunsthistorisches Museum Wien, Gemäldegalerie © KHM-Museumsverband

A 2024. október 8-án nyitó Rembrandt – Hoogstraten. Farbe und Illusion című tárlat hatvan festményt, rajzot és nyomatot mutat be a 17. századi híres hollandiai festőművésztől és tehetséges tanítványától, Samuel van Hoogstratentől. Rembrandt festményei közül hat a KHM saját gyűjteményéből származik, illetve érkeznek kölcsönbe alkotások például a New York-i Metropolitan Museum of Arttól, a londoni Royal Collectiontől, a párizsi Louvre-ból vagy a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumból, illetve magángyűjtőktől. A kiállítás középpontjában a színek és az illuzionisztikus technikák állnak, amelyek segítségével mester és tanítványa „virtuális valóságokat” hoztak létre. Mivel a KHM-ben még sosem volt Rembrandt kiállítás, óriási érdeklődésre számítanak és már 2024. február 1-jén elkezdték a jegyárusítást.

A KHM-ben a szezon egyébként 2024. február 13-án kezdődik a „Prunk & Prägung. Die Kaiser und ihre Hofkünstler” című kétrészes kiállítással, amelynek egyik helyszíne a Kunstkammer, a másik pedig a Münzkabinett. A tárlat az udvari művészek szerepét vizsgálja többek között hatvan medál és egyéb műalkotás mentén az 1500-as évektől egészen a Monarchia végéig, 1918-ig.

Március 18-tól lesz látható a „Holbein. Burgkmair. Dürer. Renaissance im Norden” című kiállítás, amely szintén nagy érdeklődésre tart számot. A korai 16. század híres művészeinek több mint 160 festménye, szobra és egyéb alkotásai segítségével a tárlat újra végigveszi, miként szorította ki a gótikát és nyert teret a reneszánsz a Fugger-város, Augsburg művészetében.

PRUNK & PRÄGUNG

Die Kaiser und ihre Hofkünstler

  1. február 13. – 2025. március 23.

HOLBEIN. BURGKMAIR. DÜRER.

Renaissance im Norden

  1. március 19. – 2024. június 30.

REMBRANDT – HOOGSTRATEN

Farbe und Illusion

  1. október 8. – 2025. január 12.

Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play