A Dunántúl legmagasabb kilátótornyáról páratlan a kilátás

2018. március 27.

print MTI

A Dunántúl legmagasabb kilátótornyáról páratlan a kilátás

Tavasztól újra látogatható a nagykanizsai Csónakázó-tónál található teljesen felújított 43 méter magas kilátószintű torony. 





 

Az egykori olajfúrótornyot az 1970-es években kilátótoronyként nyitották meg. A fémből és üvegből készült kilátótorony szerkezete közel 100 tonna, teljes magassága 48 méter. Az alsó kilátószint 28 méteren, a felső 43 méter magasan van, a 230 lépcsőfok megmászása után egyszerre ötvenen tartózkodhatnak rajta.

A zalai kőolajbányászatnak is emléket állító létesítményt éjszaka LED-sorokkal és reflektorokkal világítják meg, elektronikai védelmi rendszerrel és intelligens beléptetőkapuval is felszerelték.

A Csónakázó-tónál álló kilátó a város és környéke modernkori történelmének egyik legfőbb szimbóluma. A kivételes természeti környezet mellett az olajbányászati múltat is megjeleníti, de mutatja Nagykanizsa és a térség, Murafölde megújulását is.

A Csónakázó-tó környéke újabb fejlesztésekkel bővül, a közelmúltban épült kerékpáros központ, tornapálya és extrém mountain-bike versenypálya mellett szabadidőpark létesül, illetve a tavat körbeölelő futó- és kerékpárutat is építenek.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play