Soha nem látott képek a Louvre új kiállításán

2018. február 2.

print Hetedhétország.hu

Soha nem látott képek a Louvre új kiállításán

A Louvre új kiállításán új szemszögből ismerhetjük meg a Napkirály korának városait és kastélyait.





A Louver nagyszabású kiállítása 81 művön (főleg rajzokon) keresztül mutatja be Israël Silvestre (1621-1691), a XVII. század egyik legnagyobb francia rézmetszőjének egyedi munkásságát. 

Bár Silvestre rézkarcai széleskörben elterjedtek, a rajzai kevésbé ismertek. A kiállítás ezeket a Louvreban őrzött kincseket helyezi előtérbe, amelyek közül sok most kerül először nyilvánosság elé. A kiállítás követi Israël Silvestre karrierjét, előtérbe állítva azokat a városokat és kastélyokat, amelyeket ábrázolt.

Israël Silvestre Jacques Callot műhelyében tanulta a rézkarc mesterségét, hamar a városi látképek felé fordult. Az első képei szülővárosát, Nancy-t, és más, utazásai során megismert városokat ábrázol Rómától Párizsig. Érettebb korában már hatalmas panorámaképeket készített, amelyek a fővárost mutatják királyi ünnepségeivel és építkezéseivel.

Jean-Baptiste Colbert, a király pénzügyminiszterének a kérésére Israël Silvestre több XIV. Lajos által elfoglalt város látképét is megalkotta Lotaringiában és az Ardennekben. Végezetül, az Ile-de-France-i kastélyokról (Vaux-le-Vicomte, Meudon, Montmorency, Versailles) készített rézkarcaival egy új szemszögből ismerhetjük meg a kor építészetét és kertészetét.

A kiállítás 2018. március 15-június 25-ig látogatható a párizsi Louvre-ban.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play