Elkezdődött az Alpok legnagyobb hómentesítő akciója

2023. április 13.

print Hetedhétország.hu

Elkezdődött az Alpok legnagyobb hómentesítő akciója

A Großglockner alpesi panorámautat télen többméteres hótakaró borítja, akár 8 méter magas is lehet a hófal nagysága. 2023. április 13-án, idén is beindították a Wallack hómaró gépeket és ezzel kezdetét vette az Alpok egyik legnagyobb hómentesítő akciója.





Minden évben a 15 alkalmazott és az ötven évnél is idősebb, több tonnás gépek három hét alatt mintegy 600 000 köbméter havat mozgatnak meg. 

Ausztria legmagasabb csúcsa a Großglockner (3.797 m), a Großglockner Hochalpenstraße pedig Ausztria legszebb panorámaútja. 48,3 km, 36 kanyar, legnagyobb emelkedési szöge 12 százalékos.

Az 1930-1935 között épült út a karintiai Heiligenblutból a Salzburg tartományi Bruckba vezet. A 36 kanyarnak és a 2.504 méternyi szintemelkedésének köszönhetően az autósokat, biciklizőket és túrázókat egyedülálló természeti élmény és utazás várja. 

Az utat ma évente több mint 1 millió autós keresi fel, így Ausztria egyik leglátogatottabb turista célpontja. A Hohe Tauern Nemzeti Parkon keresztül, 2500 m magasban kanyargó út a 30 hófedett 3 ezreshegyek panorámája miatt az élményautózás színtere.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play