Újra gyönyörűek lesznek velencei Királyi Kertek

2017. április 10.

print MTI

Újra gyönyörűek lesznek velencei Királyi Kertek

Jövőre újra egykori fényében tündököl a velencei Szent Márk tér közelében található, virágágyásokkal, lombos fákkal és szökőkutakkal teli közpark, a Giardini Reali (Királyi Kertek).





 

A velencei közparkokért felelős szervezetet, a Venice Gardens Foundationt a Generali biztosítótársaság segíti pénzzel az egykor pompás, de mára elhanyagolt és elfeledett Királyi kertek régi szépségének helyreállításában. 

"A projekt magában foglalja a park teljes botanikai és tájképi, valamint építészeti helyreállítását. Felújítják a fedett lugast, a neoklasszikus pavilont, az üvegházat és a történelmi jelentőségű felvonóhidat is, amely a kertet a Szent Márk térrel és a Marciana negyedben található múzeumokkal köti össze. A Gardini Reali felújításának célja feleleveníteni a monumentális 19. századi építészeti komplexum városi és építészeti témáit, hogy a terület újra a pezsgő Marciana negyed szerves részévé válhasson" - olvasható a cégcsoport MTI-hez eljuttatott közleményében.

Velencét 185 évnyi történelem köti össze a Generalival, és elérkezett az idő, hogy felfrissítsük jelenlétünket a városban - idézi a közlemény Philippe Donnet vezérigazgatót, aki közölte, hogy tervezik a Szent Márk téren lévő Procuratie Vecchie középkori középület szerkezeti felújításának támogatását is. 

A pénteki közleményből nem derül ki, hogy a biztosító pontosan mekkora összeggel támogatja a még Napóleon által tervezett, de csak az osztrákok által megépített kertek felújítást, de olasz médiaértesülések szerint összesen 5 millió eurós (1,55 milliárd forintos) projektről van szó.

A Királyi kertekből meg lehet csodálni a lagúnát, Velence központját, a Lidót és a Szent Márk-bazilika csúcsát. A parkban rendezik meg évente a Velencei Művészeti Fesztivált.

Olaszországban egyre több műemlék helyreállítását végzik el vállalati szponzorok támogatásával.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play