Az idei szezon újdonságai a Fővárosi Állatkertben

2017. március 22.

print Hetedhétország.hu

Az idei szezon újdonságai a Fővárosi Állatkertben

Még idén megnyílhat a Mesevár és a Mesepark a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szezonban már működni fog az "energia játszótér". Két új jegesmedve érkezett, és számos állatfaj gazdagodott új egyeddel.





Múlt csütörtökön a Fővárosi Állatkertbe érkezett két másféléves jegesmedve, Belij és Szerij a moszkvai állatkertből, az európai jegesmedve-tenyésztési program keretében.

Az állatkert legfőbb attrakciók közé tartozik még a három zsiráfborjú, az év elején született Sauda, Irungu és Sheshe, az orángutánbébik, Anna, Hanna és Lone, Bejgli, a sörényes hangyászbébi, a sisakos kazuár, egy vízidisznópár, egy kuszkusz, hamarosan érkezik egy új comodói varánusz és ősszel megszületik egy ázsiai elefántbébi.

Ebben a szezonban már működni fog az "energia játszótér", a megújuló energiaféleségeket bemutató játékos kiállítás, amelyhez energiarali-állomások kapcsolódnak.

A volt Vidámpark és a helyén létesített Holnemvolt park a fejlesztések miatt egyelőre nem működik, de a felújított és újjászületett régi műemlék körhinta áprilisban a hétvégéken már ki fog nyitni. A Mesevár és a Mesepark másfél hektáros területének átadása az ősz folyamán várható, ez elsősorban a kisgyerekeknek szóló állat- és játékpark lesz.
 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play