A Mentoni Citromfesztivál témája a Broadway

2017. február 13.

print Hetedhétország.hu

A Mentoni Citromfesztivál témája a Broadway

Az idén 84. alkalmommal megrendzett Menton-i citromfesztivál 230.000 érdeklődőt vonz évente, hogy a Francia Riviérán található Mentonban megcsodálják a citrusokból épített szobrokat. 2017-ben a fesztivál február 11-tól március 1-ig tart és a témája a Broadway és a musicalek világa.





A Fête du Citron eredete 1895-re vezethető vissza, amikor helyi szállodások és cégtulajdonosok azon ötleteltek, hogyan vonzzák a turistákat Mentonba a téli holtszezonban. Az ihletet Nizza adta, ahol már évszázadok óta rendeztek karnevált.

A mentoni karneválok népszerűnek bizonyultak, de hogy még több turista jöjjön, az 1930-as években bedobták a híres mentoni citromot. A Fête du Citron-t 1933 óta rendezik meg, és minden évben más téma köré építik fel a hatalmas citrusépítményeket. A művekhez 300 szakember 145 tonna gyümölcsöt használ fel és több mint 1000 órát tölt a megalkotásukkal. A 2017-es citromfesztivál témája a Broadway és a musicalek világa: Mary Poppins, Óz a csodák csodája, a Macskák szereplői elevenednek meg a francia riviéra városában. 

A Citromfesztivál mellett mint minden évben, idén is megrendezik a Nemzetközi Orchideafesztivált és a Pays Mentonnais kézműves szalont a palais de l’Europe à Menton palotában.  

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play