Mobiltelefon-automaták a bécsi aluljárókban

2017. január 17.

print Eurocomm-PR

Mobiltelefon-automaták a bécsi aluljárókban

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.





Nem kell kétségbe esnie annak, aki Bécsben útközben veszi észre, hogy lemerült a telefonja vagy éppen otthon felejtette a fülhallgatóját. Hat metróaluljáróban ugyanis mobiltelefon-automaták várják. Ezek pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták,

csak csoki és kóla helyett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgatók sorakoznak bennük. Akínálatban természetesen kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekértharminc eurót kell bedobni. Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő konnektor átalakító adapterek fogynak ki belőlük.

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017 során. A automatákat egyébként a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki. Daniel Amann, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien sajtószóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: "igyekszünk hasznosítani az így felszabaduló helyeket, és például mobiltelefon-, ital- és snackautomaták vagy éppen bankautomaták kerülnek a helyükre".





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play