Új gyerekparadicsomok a Dachsteinon

2016. május 1.

print Hetedhétország.hu

Új gyerekparadicsomok a Dachsteinon

A Schladming-Dachstein régió a családok egyik kedvenc hegyi nyaralóhelye, köszönhetően a sok gyereknek szánt attrakciónak.





Rittisberg

Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán, 1.500 m magasban fekvő nagy játszótér idén kibővült, egy új játszóparadicsom nyílt.




Planai

Különösen kedvelt Hopsiland az 1820 m magas Planai-on, amit idén szintén több újdonsággal bővítették, így fa golyópályával.



Riesneralm

A tierHOLZpark szintén kedvelt a Rieseneralmon, itt óriási (3-4 m) fából faragott állatszobrok belsejében játszóhüttéket találnak a gyerekek.



Riesneralmon idén nyáron 1820 m magasban egy különleges „régimódi hegyi fürdő” nyílik. A fából épült fürdő vízfelülete 8x6 méteres lesz. Kívülről cirbolyafenyő borítja a medencét, belülről pedig fenyővel veszik körbe a betonmagot. A hegycsúcson történő fürdőzésre hűvösebb napokon is lehetőség nyílik, mivel a vizet melegíteni fogják, a széltől pedig üvegfalak óvnak. Az üvegfalaknak köszönhetően a fürdőzők lélegzetelállító 360°-os panorámában gyönyörködhetnek. A fürdőt a Riesneralm felvonókkal lehet megközelíteni.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play