Így nézheti meg ingyen az olasz múzeumokat

2016. február 15.

print Hetedhétország.hu

Így nézheti meg ingyen az olasz múzeumokat

Mindannyian szeretnénk egy nyaralást minél kedvezőbben kihozni. Nem is gondolnánk, hogy Olaszország felbecsülhetetlen művészeti és régészeti kincsei egy kis szervezéssel ingyen is megtekinthetők.





Vegyen elő egy naptárt és írja be a következő napokat: január 3., február 7., március 6.,április 3., május 1., június 5., július 3., augusztus 7., szeptember 4., október 2., november 6., december 4. 2016-ban ezeken a napokon ingyenesek az olasz állami múzeumok!

Minden hónap első vasárnapján a Domenica al Museo akció keretében ingyenes a belépés az olaszországi állami múzeumokba és az ókori romvárosokba. Több mint 400 olasz állami múzeum, kert, műemlék és régészeti lelőhely tekinthető meg ingyen. A résztvevő múzeumok listája megtalálható az Olasz Kulturális Minisztérium honlapján. Néhány gyöngyszem közülük: Uffizi Képtár Firenzében, a Colosseum Rómában vagy az Gallerie dell'Accademia Velencében.

Kétszer egy évben az állami múzeumok éjszaka is nyitva tartanak a "Múzeumok éjszakája" - Una notte al Museo - program keretében, és ilyenkor a jegyek ára egy euró és az összes múzeumba érvényes.

Aki gyerekkel menne nyaralni Olaszországba, annak fontos tudnia, hogy 18 éves korig ingyenes a belépés az állami múzeumokba. Huszonöt éves korig pedig kedvezményes árat kell fizetni a jegyekért.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play