© Hetedhétország - Minden jog fenntartva!
Impresszum - Kapcsolat - Partnerek - Médiaajánlat - RSS - Adatvédelem
A sztárséf, Ducasse száműzi a húst az étlapról
2014. szeptember 3.

Száműzi a húst hamarosan újranyitó párizsi luxusétterme étlapjáról Alain Ducasse francia-monacói sztárszakács.
Száműzi a húst hamarosan újranyitó párizsi luxusétterme étlapjáról Alain Ducasse francia-monacói sztárszakács.
"Bolygónknak szűkösek a forrásai, etikusan és ennek megfelelően kell táplálkoznunk" - fogalmazott Ducasse, aki hétfőn nyitja újra Plaza Athenee nevű luxuséttermét.
A hús helyett fenntartható módszerekkel fogott halak és tenger gyümölcsei, a versailles-i kastély kertjében termesztett gabona és zöldségek kerülnek az étlapra.
Ez az étel is szerepel az étlapon
Ez a hozzáállás, nem csak az Athénée-re lesz jellemző, hanem a séf összes étterme gabonákra, zöldségekre és a halakra fog fókuszálni.
A desszertek területén is változásokat tervez, száműzi a cukrot az édességekből.
A három Michelin-csillagos étteremben csak az ételek változnak, az árak továbbra is fejedelmiek maradnak: egy menü ára 380 euró (csaknem 120 ezer forint) - italok nélkül.
A világ legjobb kilátása tárul elénk a hotel erkélyéről
Legfrissebb hírek
Népszerű
- Gyönyörű gyerekbarát strandok Olaszországban - megmutatjuk a 15 legjobbat
- A Napkirály 10 legszebb műve
- Idén négynapos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál - itt a részletes program
- Friss információk 2025: utazási, közlekedési hírek, benzinárak és rendkívüli időjárás
- Dürer híres nyulának egy macska volt a modellje
- Húsvéti tűzijáték Firenzében
- Ezek a legkülönlegesebb húsvéti hagyományok Olaszországban
- Ennél szebb Szantorini már nem lehet: húsvéti lángok borítják be a szigetet
- Látványos farsangi szokások Ausztriában
- Apák Napja: Az olaszok ezzel fánkkal ünneplik az édesapákat - recepttel