» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Világörökség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

1998-ban Lyon óvárosa felkerült az UNESCO Világörökség listájára is. A számos gyönyörű műemlék mellett Lyon a helyi konyhájáról is nagyon hires. Több mint 4000 étterem várja a vendégeket, amelyek közül 15 Michelin csillaggal is rendelkezik.


SÉTA LYONBAN

Séta a félszigeten

A Place Bellecour térről indulva folytassa útját a fő vásárló utcán a rue de la République-on egészen a Printemps áruházig. A passage de l’Argue passzázs soron régi korokat idéző kalapok és evőeszközök is várják az érdeklődőket! A Hermès, Vuitton és Dior üzletek a Place des Jacobins térhez közeli rue Edouard Herriot utcán találhatóak. Látogasson el a Village Market concept-store üzletbe, ahol könyvek, ruhák és ékszerek várják (8 rue Confort).

Az Ainay apátság környéke

A Place Bellecour tértől délre található a művészeti árusok kerülete: rue Auguste Comte. Ilyen pl. a Marylin, mely egy kicsi, hangulatos antik árus (55. Bicentenaire), az Arpin, mely minőségi plédeket, díszpárnákat és terítőket kínál (32 rue Auguste Comte). A TwentyTwo kortárs művészeti galéria Claude Cartier Lyon-i dekoratőr stílusában lett kialakítva. Sétáljon át a Paul Couturier gyaloghídon Lyon óvárosába és kóstolja meg a praliné tortát a Marquise pékségben és teázóban (37 rue Saint-Jean).

A Croix-Rousse negyed

Ez a selyemszövők tradicionális városnegyede. Az itt található Village des Créateurs Passage Thiaffait 70 művész munkáját fogja össze (19 rue René Leynaud). Sophie Guyot kortárs textilkészítő művész műhelye pedig a 8 rue Saint-Polycarpe címen várja az érdeklődőket.

Szédítő magasságban

Az öt emeletes Part-Dieu Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja. Egyedi látványt nyújt a Saône folyó partján található Cube Orange, ahol irodák, kulturális központ is üzemel. 



Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Település:Lyon
GPS: 45° 45′ 50.5548″, 4° 50′ 8.3724″
Honlap: http://www.en.lyon-france.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward