Sünispotály nyílt a budapesti Állatkertben

2018. augusztus 17.

print MTI

Sünispotály nyílt a budapesti Állatkertben

Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja a Fővárosi Állat- és Növénykertben.





A sérült állatok mentésének, gondozásának a budapesti állatkertben már évtizedes hagyománya van: 2017-ben több mint 1500 mentett kisemlőst, madarat és kétéltűt gyógyítottak itt.

A bemutató mentőközpontot a Holnemvolt Vár területén alakították ki, abban az eredetileg kocsiszínnek készült épületben, ahol az utóbbi évtizedben a nemrég új helyre költözött állatkerti klinika működött.

A Sünispotályban az érdeklődők immár nyomon követhetik a sérült állatok gyógyulását, az emeleti oktatóteremben pedig a felelős állattartás szabályait sajátíthatják el.

Az állatkert 1986-ban még csak hét mentett állatot látott el, majd az egyedszám 1996-ban 115-re, a eddigi csúcsévben, 2016-ban pedig már 2000 fölé nőtt. Az intézmény a gyakori fajok - mint a feketerigó, a mókus vagy a sün - példányairól éppúgy gondoskodik, mint ritka, védett fajokról, például mérgezett sasokról. 

A Sünispotályban rajtuk kívül jelenleg több fecskét és denevért, fürjeket, egyéb rigófajok képviselőit, hollót, lappantyút, szalakótát, baglyot és számos más állatot gyógyítanak.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play