München 2 látnivalóval lett gazdagabb

2018. július 25.

print Hetedhétország.hu

München 2 látnivalóval lett gazdagabb

A művészetkedvelők nagy örömére újra látogatható a Régi Képtár és a Hercegi Rezidencia Münchenben.





 

A Residenz München Németország egyik legnagyobb palotája, innen irányította négy évszázadon át 1918-ig a Wittelsbach uralkodócsalád Bajorországot.

Több mint egy évtizedes restaurálási munkák után június 29-án nyílt meg ismét a hercegi rezidencia Münchenben. Restaurálták a királyi lakosztályokat és Nibelung-termeket I. Lajos király (uralkodott 1825-1848) korából.

Új termekben mutatják be a négy évszázad fejedelmi kincseit is. A több mint 1200 darabból álló gyűjtemény uralkodói ékszerekből, aranytárgyakból, valamint drágakövekből, elefántcsontból, hegyikristályból és más értékes anyagokból készült dísztárgyakból áll. A kincstárban őrzik a Gizella-keresztet, amit Gizella magyar királyné adományozott 1006-ban a regensburgi Niedermünster kolostornak édesanyja, Burgundi Gizella emlékére.

Az Alte Pinakotheknak, - amely a világ egyik legjelentősebb 14-18 századi gyűjteménnyel rendelkező képtára- van oka az ünneplésre. 4 évnyi átépítési munkálatok után július 3-től ismét látogatók barangolhatnak a termeiben, ráadásul szeptember 30-ig kiállítják Jan Vermeer (1632 - 1675), világhíres holland festő Levelet olvasó nő kékben c. festményét is. A kép az Amszetrdami Rijksmúzeumból érkezett az időszaki kiállításra Münchenbe.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play