Elindult a tengerimalac vonat Győrben!

2018. április 2.

print Hetedhétország.hu

Elindult a tengerimalac vonat Győrben!

A győri Xantus János Állatkertben ismét elindult a „tengerimalac vonat”. A  tündéri látványosság az állatkert látogatóinak kedvence.





„A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak!” Mivel a szerelvény elég ijedős, a házirendet érdemes betartani. A vonat elhaladása idején ne álljunk közel, ne hangoskodjunk, ne próbáljuk megfogni az állatokat! Ha ezt mind megfogadjuk, nagyon vidám élményben lesz részünk. A magasított járatban, libasorban vonuló, tengerimalacokból álló „vonat”, nagyon mókás látványt nyújt, ahogy a rengeteg színes, borzas állatka egymás után igyekszik a kifutója felé, hogy végre élvezhesse a reggelijét. Hangos füttyögéssel, boldog sorban ügetnek a célállomás felé.

A tengerimalacoknak van egy igen érdekes viselkedési formája: képesek szó szerint "ugrálni az örömtől". A malacka egyszer csak elkezd boldogan csipogni, pattogni, ugrálni, közben képes akár 180 fokos fordulatot tenni a levegőben, vagy elkezd nagyon gyorsan körbe-körbe futkosni. Nem kell aggódni emiatt, ilyenkor valaminek nagyon-nagyon örülnek. A boldogság ragadós, ha az egyik elkezdi, a másik is átveszi, emellett fiatalabb malackákra gyakrabban "rájön" ez a viselkedés. Általában egy nagy kupac széna, friss alom, vagy a napi futkározás is kiválthatja ezt az állapotot.

A „tengerimalac vonat” újra, 2018. áprilistól minden nap 10.30 és 17.30 órakor menetrend szerint közlekedik. 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play