Linz: kulturális ősz és adventi varázslat

2016. október 1.

print

Linz: kulturális ősz és adventi varázslat

Az ősz egyedülállóan gazdag kulturális kínálattal várja a Linzbe érkezőket. Legyen szó zenéről, színházról vagy médiaművészetről, modern vagy klasszikus alkotásokról, az UNESCO médiaművészeti városa minden ízlésnek képes megfelelni.





Linz szeptember elején mindjárt egy igazi különlegességgel, az Ars Electronica Fesztivállal várja a látogatókat. Az évente megrendezésre kerülő fesztivál idén „Radikális atomok és korunk alkimistái” címmel várja a látogatókat és mutat egyúttal a jövőbe. Digitális műalkotások, animációk, koncertek és izgalmas előadások mutatják be a fizikai és digitális világ közötti lehetséges kapcsolatokat.

Ars-Electronica-Center
Ars Electronic Center - the museum of the future © LinzTourismus Gruber

Jövőbe tekintő a voestalpine Acélvilág és a Lentos kulturális programkínálata is. A Duna partján található szépművészeti múzeumban október 20-tól installációk, különböző stílusokból összeállított hibridek és digitális médiaalkotások láthatóak Gottfried Bechtold és Nevin Aladaq kiállításain.

Első osztályú program: koncertek és operák várják a látogatókat


A linzi múzeumok mellett a koncerttermek és színházak is változatos és egyedülálló programokkal várják az érdeklődőket. Szeptember közepén kezdődik például a Nemzetközi Bruckner Fesztivál. A „Közel és távol” mottó jegyében számos dél-koreai zenész vendégeskedik Linzben. Mellettük a nemzetközi zenei élet olyan nagyságai is tiszteletüket teszik, mint Rudolph Buchbinder és a Bécsi Filharmonikusok, sőt olyan ismert színészekkel is találkozhatunk a fesztiválon, mint Klaus Maria Brandauer.

Musiktheater-Linz
Musiktheater am Volksgarten © LinzTourismus PFindeis

A Linzbe érkezők ellátogathatnak Európa legmodernebb operaházába, a Volksgartenben található Musiktheaterbe is, amely új intendánssal, Hermann Schneiderrel vág neki az őszi szezonnak. A programkínálat középpontjában az „Új világ” mottónak megfelelően a hagyományok és a változások állnak. Az olyan klasszikusok, mint például a „Falstaff” új formában, a jelenkorba átültetve kerülnek bemutatásra, míg a „Solaris” ausztriai premierjének köszönhetően science-fiction is szerepel a repertoárban. Az adventi időszak elején pedig a „Jancsi és Juliska” című meseklasszikust mutatják be az operaházban.

Régi és új karácsonyi vásárok

A Duna partján található városban az ínyencek is megtalálhatják számításaikat. A belvárosban különféle karácsonyi és adventi vásárok csábítanak vidám időtöltésre és a helyi finomságok megkóstolására. Linz az adventi időszakban is számtalan látnivalót kínál a moderntől a tradicionálisig egyaránt: a főtéren található adventi vásáron például barokk kulisszák előtt fogyaszthatunk ízletes forralt bort, fánkot vagy más helyi ínyencséget és válogathatunk a művészek és kézművesek portékáiból. Itt mindenki találhat az ízlésének megfelelő karácsonyi ajándékot és kulináris finomságot.

Adventi hangulat Linz főterén
Adventi hangulat Linz főterén (c) Linz Tourismus

A Volksgartenben, a Musiktheater modern épülete előtt található adventi vásáron a hagyományőrző kézműves termékeknek és a történelmi mesefiguráknak köszönhetően mindenki azonnal karácsonyi hangulatba kerül. Az életnagyságú, mozgatható jászolfiguráknak és a klasszikus körhintáknak köszönhetően a Volksgarten adventkor is ideális célpont egy családi kiránduláshoz.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play