Jézuskavárás fókákkal és pingvinekkel Bécsben

2016. október 1.

print Eurocomm-PR

Jézuskavárás fókákkal és pingvinekkel Bécsben

A Schönbrunni Állatkert az idei adventi időszakban is különleges programokkal várja ifjú látogatóit. A kifejezetten gyerekeknek szóló vezetések, a közös barkácsolás és sütögetés a tiroli parasztudvar konyháján ünnepi hangulatba hozzák az egész családot. Karácsony napján pedig fókákkal, pingvinekkel és más sarki állatokkal együtt lehet várni a Jézuskát.





Hogy készülnek az állatok a karácsonyra?

A legendás bécsi adventi hangulat a Schönbrunni állatkert lakói és látogatói közé is begyűrűzött, ennek megfelelően minden adventi vasárnap izgalmas, tematikus vezetésekkel várják a gyerekeket.

November 29-én az állatszülők és gyermekeik kapcsolatába tekinthetnek be a látogatók, és megismerhetik többek közt az elefántok, pingvinek és gyűrűsfarkú makik családi mindennapjait.


Jutta Kirchner / Tiergarten Schönbrunn


Bronzvasárnap az északi sark állatait, a rénszarvasokat, a jegesmedvéket és a sarki farkasokat látogathatják meg vezetéssel. Az ezüstvasárnap arról szól, miként viselik az állatkert lakói a hideget, kik örülnek leginkább a hónak és fagynak, és kik azok, akik legszívesebben az infralámpa sugara alá bújva töltenék a telet. December 20-án, aranyvasárnap a betlehemi jászol állatai, csacsik, birkák, kecskék és ökrök lesznek a vezetés fő témája.

Barkácsolás, sütögetés az állatkertben

A tél első hétvégéjén, december 5-8. között csodás illatok terjengenek majd az állatkert tiroli parasztudvara körül. A hangulatos parasztházban a gyerekek megtanulhatnak állatos kekszeket sütni, miközben természetesen nassolni is lehet a már elkészült finomságokból. Az Elefántparkban felállított adventi műhelyben apró karácsonyi ajándékokat is barkácsolhatnak.

 


Jutta Kirchner / Tiergarten Schönbrunn


Jézuskavárás fókákkal és pingvinekkel

December 24-e minden gyermek számára advent legnehezebb napja, amikor az idő csigalassúsággal vánszorog az esti ajándékbontásig. Sok bécsi családnál már szinte hagyomány, hogy állatkertbe viszik a gyerekeket karácsony napján, hogy gyorsabban teljenek az órák. A fókák, pingvinek etetése, az Elefántparkban tartott kreatív foglalkozások közben nemcsak az idő repül, hanem a karácsonyi hangulat is garantált.

 


Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn


A vezetések és a foglalkozások is ingyenesek.

Vezetett állatkerti séták gyermekeknek:
Dátum: november 29, december 6., 13., 20.
Időpont: 14.30
Találkozó: Infocenter Hietzing
Vezetés ideje: kb. 1 óra
Csak felnőtt kísérővel!

Adventi műhely és sütés:
Dátum: december 5-8.
Adventi műhely: 9.00-16.00
Helyszín: Elefántpark
Sütés: 13.00-15.00
Helyszín: Tiroli parasztudvar

Jézuskavárás:
Dátum: december 24.
Időpont: 9.00-16.00
Helyszín: Elefántpark


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play