© Hetedhétország - Minden jog fenntartva!
Impresszum - Kapcsolat - Partnerek - Médiaajánlat - RSS - Adatvédelem
Ezt a jelet keresse, ha finomat akar enni!
2014. július 19.

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.
A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el a francia konyha hagyományainak őrzésére. A törvény ezen a héten lépett életbe - számolt be róla a BBC.
Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval ezt jelezheti az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól lesz kötelező a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon a logó, az azt jelenti, máshol állították elő a fogásokat.
Úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előre darált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, épp most vágták föl a konyhában.
MTI
Legfrissebb hírek
Népszerű
- Gyönyörű gyerekbarát strandok Olaszországban - megmutatjuk a 15 legjobbat
- A Napkirály 10 legszebb műve
- Idén négynapos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál - itt a részletes program
- Friss információk 2025: utazási, közlekedési hírek, benzinárak és rendkívüli időjárás
- Dürer híres nyulának egy macska volt a modellje
- Húsvéti tűzijáték Firenzében
- Ezek a legkülönlegesebb húsvéti hagyományok Olaszországban
- Ennél szebb Szantorini már nem lehet: húsvéti lángok borítják be a szigetet
- Látványos farsangi szokások Ausztriában
- Apák Napja: Az olaszok ezzel fánkkal ünneplik az édesapákat - recepttel