» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legszebb forgatási helyszínek a Bridgertonból.

A harmadik évad forgatási helyszínei

A sorozat most 1815-ben játszódik a londoni előkelő társaságban. Az új évad középpontjában Penelope Featherington, azaz Lady Whistledown és Colin Bridgerton áll, akik Penelope számára keresnek jövendőbelit.

A forgatások nagy része Bathban zajlott

A harmadik évad forgatásának nagy része is Bathban zajlott, amelyet a rómaiak alapítottak, és amely a 18. században - a sorozatban a legtöbb jelenet a londoni Mayfair negyedben játszódik - méltán vált a nagyvilág találkozóhelyévé. A forgatócsoport Londonban is járt, többek között Greenwich és Richmond városrészekben.

Royal Crescent Bath-ban

A sorozat első forgatási helyszíne ma is a regency építészet ékköve: az impozáns Royal Crescent Bath-ban egy letűnt, csillogó korszakba repíti vissza a látogatókat. A somerseti város az 1800-as években a gazdagok élénk társadalmi központja volt.

Ez az impozáns épület, a Royal Crescent 1. szám alatt például a Featherington családnak adott otthont. A ház a Royal Victoria Parkra néz, és az Egyesült Királyság egyik legszebb fennmaradt grúz korabeli épülete. Valójában egy 18. századi múzeum - és még mindig úgy van berendezve, ahogyan az 1776 és 1786 közötti időszakban lehetett.

A birtok hátsó részén található nagy kertekben játszódó jelenetekhez azonban nem a Victoria Parkot, hanem a berkshire-i Readingben található Basildon Parkot használták. Az erdős parkban gyönyörű szezonális virágok és őszi lombok, békés séták és piknikezőhelyek, valamint a gyermekek számára futó- és játszóterek találhatók.

Holburne Múzeum Bath-ban

A fenséges Holburne Múzeum az okos Lady Danbury otthona. A krémszínű oszlopos házat külső felvételekhez használták. A ház belső felvételeit, ahol Hastings hercege és Sharmáék gyakori vendégek az első és a második évadban, a gloucestershire-i Badminton House-ban és a salisbury-i Wilton House-ban forgatták.

A "Modiste" divatbolt a valóságban a "The Abbey Deli" kávézó.

Genevieve Delacroix szabónő "Modiste" nevű divatbutikja a Bath-i Abbey Streeten található. Felismerhető a két gömbölyded ablakról, középen egy fehér ajtóval. A valóságban azonban az üzlet egy kávézó, a "The Abbey Deli". A színes kanapékon és szárnyas székeken quiche-t ehetsz és teát vagy kávét ihatsz. A bolt homlokzatára nyomtatott pólók és "Modiste" feliratú juta táskák is vannak.

Bath Street

A Bath Street-en különböző utcai jeleneteket forgattak. A Bridgerton külső felvételein például a nézők Cross Bath-ot látják; a területet "Bath fürdőnegyedeként" is emlegetik.

A Cross Baths és a Thermae Bath Spa a végén található - a tetőn lévő medencéből a látogatóknak remek kilátás nyílik a városra.

Báltermek Bathban

A sorozat fontos részét képezik a nagyobb társadalmi események. Amikor a felső tízezer összejön bulizni, pletykálni és szerelembe esni, a dolgok botrányossá válnak.

A jelenetek közül sokat az 1769-ben épített, a National Trust tulajdonában lévő Assembly Rooms teázójában és báltermében forgattak. A termek látogathatók és rendezvényekre bérelhetők.

Prior Park Bath-ban

A Prior Parkban forgatták a "Bridgerton" sorozat néhány jelenetét. A Capability Brown tájépítész által tervezett lenyűgöző park nem messze van a főpályaudvartól.

Ranger's House Greenwichben

A londoni Greenwich kerületben található Ranger's House a Bridgerton család otthonának hátteréül szolgál. A György korabeli villa valójában arisztokrata rezidencia volt, de ma múzeumként működik. Itt tekinthető meg a Werher-gyűjtemény - amely több mint 700 műalkotást tartalmaz olyan művészektől, mint Botticelli, Metsu és Monvaerni.

Hampton Court Palace Richmondban

A sorozatbeli románcban Charlotte királynő VIII. Henrik egykori pazar rezidenciáján, a londoni Richmond kerületben található Hampton Court Palace-ban lakik.  A forgatáshoz azonban csak a külső homlokzatot használták fel.

Lancaster House Westminsterben

A Charlotte királynő rezidenciájának belső felvételeihez a Westminsterben található Lancaster House-t részesítették előnyben. A lenyűgöző Grand Hall a lendületes lépcsőházzal a versailles-i kastély stílusát tükrözi. A Lancester House általában népszerű forgatási helyszín, például olyan történelmi drámákhoz, mint a "Downton Abbey", a "The King's Speech" és a "The Crown".

Castle Howard Yorkshire-ben - vagy Clyvedon Castle

Hastings hercegének birtoka - a sorozatban Clyvedon Castle - valójában a yorkshire-i Castle Howard. A pompás kastélyt gyakran használták híres filmek helyszínéül, például Stanley Kubrick "Barry Lyndon" című filmjében.

A falu, ahová Hastings hercege gyakran ellátogat feleségével, valójában Coneysthorpe falu, amely közvetlenül a kastély mellett talál

Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Bath
GPS: 51° 22′ 52.99104″, -2° 21′ 34.90668″

Még nem érkezett hozzászólás!